30 april

| Postat i: Foto: Djur
0
 
Det märks att det är sista april i skolan. Sitter på mitt favoritställe i skolan och som vanligtvis är fullpackat vid tio. Idag är det inte ens halvfullt! Ja folk har nog bättre saker för sig men jag kämpar på en då!

Katt

| Postat i: Foto: Djur
0
 
Ja det kommer mest bli bilder tills fredag då jag har internet på datorn igen

Colour of the Day - ABC Challange - A

| Postat i: Colour of the Day
0
Active Blue - H&M, Blue Galaxy - Lumene
 
Jag hittade ABC challange på en annan nagellacks blogg (Kommer tyvärr inte ihåg vilken) och tyckte det var en kul idé och vi får se om det går! Alltså ska jag måla naglarna i ett nagellack som har ett namn som börjar på A och sedan B och så vidare. Redan kollat igenom lite och verkar gå en bit på vägen. Ska bli kul!

Internet problem

| Postat i: Foto: Resor
0
 
Fått internet problem. Men vilken tur jag har lite inläg i utkasst med bilder så man kan ha som backup. 

Eine Katze

| Postat i: Foto: Djur
0
 

Nyckeln

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Läst sista boken i Engelsfors serien och jag gillade den!
 
Men vet egentligen inte vad jag ska säga om böckerna. De är bra. De är tonårsböcker men ändå inte. De är för mörka för att vara tonårsböcker. Men det är något med dem som gör det svårt att lägga dem i från sig. Jag sträckläste böckerna och det bästa är nog att de inte är så förutsäg bara.
 
Tycker ni alla ska ta och läsa dem! För det något med dem. + det är sjukt nice med bra svenskaböcker!

Hur man enkelt gör en Panorama bild i Photoshop

| Postat i: Tips
0
 
Steg 1 File>Automate>Photomerge
 
Reposition Only och sedan tryck Browse och leta på bilderna du vill göra till panorama
 
Tryck Ok
 
Låt datorn fixa det tar några minuter. Sedan kommer det se ut något som ovan beroende på hur bra du tagit bilderna destomindre hack ovan och underkommer det bli.
 Använd Crop Tool och så är det klart!!

Parks and Recreation

| Postat i: Serier
0
 
Tyckte denna serie förtjänade ett eget inlägg! Då jag inte gillade The Office så mycket så blev jag positivt överraskad av denna serie! Tror det är för att jagverkligen gillar karaktärerna i denna serie. Jag var aldrig så förtjust i någon från The Office faktiskt. Här är det take your pick! Finns många sjukt awesome karaktärer att tycka om. Finns inget negativt förutom attden tagit slut :'(
 
Och Ett speciell mention för Orin! Önskade man fått se i alla fall lite mer av honom!
 
 
 Och April är en sådan briljant karaktär! En typ av karaktär man väldigt sällan ser överhuvudtaget.
 
Började se serien efter jag sett Welcome to Sweden som är gjord av Amy Poehlers bror. Både Amy Poehler och Aubrey Plaza som spelar April spelade sig själva i serien. Och som sagt jag blev inte besviken.
 
Jag måste läsa Amy Poehlers bok! Får skriva upp den på listan tills nästa år!

Long Days

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Långa skoldagar står på schemat! Även om jag nog ska försöka smita hem lite tidigare och springa! Efter all sjukdom kom jag av mig men idag ska jag nog komma ut!

Min hårvårdsrutin

| Postat i: Vardag
0
 
Jag är ju så sjukt nöjd med mina Lush produkter och älskar hur mitt hår känns. Så tänkte berätta exakt vilka produkter jag använder.
 
 
Schampo - Jag älskar schampokaka! Asså så praktiskt varför har inget tänkt på detta tidigare? Testade först Honey i washed my hair och tyckte den var bra men tyckte håret blev lite platt. Seanik är tillför volym och funkar verkligen för mig! Tycker jag fick fin volym av den!
 
Balsam - Vet inte om det är deras bästa balsam köpte det mest för att det är i kakform. Tog ett bra tag innan jag vande mig. För man behöver mycket mindre än jag var van vid. Men när man vant sig gillade jag det. Men tycker man behöver komplement.
 
R&B - R&B är ett leave in balsam som jag använder efter jag duschat. Är rätt dyr MEN man behöver faktiskt väldigt lite. Asså lite använder man för mycket kan det nog få motsatt effekt. Tycker de på Lush hemsida borde skriva allt de säger i butik.
 
Hårinpackning - H'Suan Wen Hua testade jag nyligen! Och helt underbar för håret! Dränkte in längderna och var perfekt som komplement.
 
Tycker de fyra tillsammans gör mitt hår underbart! Mer volym och framförallt lockigare än tidigare. Och lockarna tror jag är ett tecken på att håret är välmående.

Wildcherry

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Jag kaninte vara den enda som önskade att man hade ett mera intressant liv så man hade något att bloggaom.  Men livet som en injengörs student inkluderar väldigt mycket tid med näsan i böckerna. Så därförär det svårt att ha npgot vettigt att skriva om för ja - inget händer i mitt liv. Idag skola. I morgon? Skola. Onsdag? Well jag har inte planerat men jagantar nog skola.
 
Men då är det ju bra att ha fotoblogg för då kastar man in en bild och allt blir bra!

Recept Spenatpaj

| Postat i: Tips
1
 
Recept till en stor paj. Jag gjorde ungefär hälften till min lilla.
 
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 ägg att pensla pajskalet med
Innehåll
 
  • ca 200 gram fetaost
  • Äggstanning till en paj: 4 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 gullök
  • 350 gram fryst hackad spenat
 
  1. Tina spenaten i mickron eller ta fram i god tid före..
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Gör först pajskalet: Skär kylskåpskallt smör i småbitarr. Lägg allt i en bunke och arbeta ihop. Tryck ut i en stor pajform. Stick hål över botten med en gaffel.
  4. Grädda pajskalet i 5 minuter.
  5. Vispa upp ett ägg i en stor bunke och pensla pajskalet med ägget. Använd vad som är klar till äggstanningen sedan.
  6. Grädda pajskalet i ytterligare 3 minuter.
  7. Skala och hacka löken.
  8. Fräs löken i olivoljan.
  9. Krama ur spenaten.
  10. Tillsätt spenaten till löken och fräs den några minuter.
  11. Tärna fetaosten under tiden.
  12. Bred ut spenaten i pajskalet.
  13. Fördela fetaosten över spenaten.
  14. Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en stor skål.
  15. Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen.
  16. Grädda spenatpajen mitt i ugnen i 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
  17. Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.
 

Windbreaker City

| Postat i: Foto: Natur
1
 
Ibland är det bra med bröder. Speciellt är det bra med en bror som har gått samma mattekurser som jag håller på med!
 
Så idag var det algebra. Nu ska jag städa så jag kan leva på det här stället. Sedan algebra igen (om det inte tar för lång tid med att städa)

Cherryblossom

| Postat i: Foto: Blommor
2
 
Haft en riktigt trevlig dag! Svängde förbi Kungsträdgården på körsbärsblommans dag med Sara och det blev lite fotande. Sedan blev det lite andra butiker innan jag begav mig hem. Behövde verkligen detta så sjukt mycket! I morgon tar vi nya tag!

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
Garden Green - H&M

När jag var till läkaren medm ina besvär så sa han helt enkelt något är fel. Min nagelrötter är väl typ skadade. Klipp av naglarna. That's it. Det var ju inte alls bortslösad tid. Så går i korta naglar men var tvungen att måla dem lite för seriöst de ser ju hemska ut under och att inte ha nagellack hjälper ju inte heller så... Jag borde sluta gå till läkaren man får ju ändå aldrig svar...

Vardag

| Postat i: Foto: Vardag, Vardag
0
 
I går blev mitt kök klart! Så har både spis, kylskåp och tvättmaskin igen. Kan inte beskriva hur skönt det känns! Men det ledde till en rätt oproduktiv dag på pluggfronten. För först blev det en cykeltur till affären(Mat behövdes!) och är inne på den tredje tvättmaskinen (Två till blir det i morgon). Och min tvättmaskin låter så pass mycket att jag har svårt att koncentrera mig på att plugga. Även om det inte var helt bortkastat (Lärde mig att man kan projicera  en vektor på ett delrum om delrummet hade en ortogonalbas. Yaaay Me!) I morgon kommer också spenderas med tvätt.Men från och med lördag blir livet mera normalt!

Mitt hår älskar LUSH!

| Postat i: Vardag
1
 
Asså gud vad jag älskar Lush och speciellt mitt hår gör det! Mitt hår brukade vara lite vågigt (Alltså aldrig några riktiga lockar men ändå inte ett rakt hår. Något mitt emellan liksom) men sedan jag börjat använda Lush så har det blivit lockigt! Asså riktigt lockigt!
 
Jag testade med balsammetoden för något år sedan och då blev mitt hår också lockigare men inte lika lockigt och det inte lika fint och mjukt. Och balsammetoden vad riktigt krånglig! Lus här enkelt och fungerar bra! Vad mer kan man begära?Lite billigare pris kanske men som en kompis sa man känner sig lite om en prinsessa! Och det är rätt nice att känna sig lite som en prinsessa varenda dag! Och krångla mindre med håret!

Eld

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Efter att jag såg Cirkeln på bio bestämde jag mig för att läsa resten av engelsforstriologin. Jag gillade verkligen cirkel men när jag läste den hade inte eld kommit ut ännu och jag tänkte läsa resten efter den sista kom ut. Glömde bort det och läste ej, När den kom på bio kom jag på att jag faktiskt borde läsa resten. Så efter att ha sett den för att friska upp minnet så traskade jag i väg och köpte Eld & Nyckel.
 
Så vad tyckte jag? Tror nog jag tyckte om den första boken mera än Eld. Men den var ändå bra för de lyckas alltid överaska än. De leer i väg en på sidospår som man faller för varenda gång och man vet inte vad som är upp elelr ned. Och jag älskar det! Jag hatar närböcker är förutsägbara. Och man vill hela tiden veta mer.
 
Detta är verkligen en bokserie som jag rekomenderar! Och tror jag tänker skriva lite mera utförligt när jag läst den sista boken!
 
Och har nu läst 5 böcker i år som ej var med på listan! Men kommer minst bli sex. Får se om jag strycker några från listan och läser flera valfria böcker. Finns en hel del böcker jag är sugen på att läsa och jag är inte lika sugen på böckerna jag har kvar på listan. Men jag borde i alla fall läsa en till men funderar på att ta en lite bok paus efter Nyckel p.g.a. (en riktigt nice) orsak. Men jag har hela sommaren och hösten på mig att läsa. Så ingen panik här!

Memories from a Windy Day

| Postat i: Foto: Människor
0
 
 Bilder från en regnig dag utomlands förra året. Det är bra att jag har blogg så jag redigerar gamla bilder!

Strawberries

| Postat i: Foto: Övrigt
1
När man inte har något kylskåp och ingen stor lust att laga mat. Lite jordgubbar blir då en enkel måltid.
 
Med lite kortison så går det! Så utslag under kontroll alltid något. Och förhoppningsvis är mitt kök normalt i morgon.
 
Så tanken är att hålla mig borta hela dagen i morgon. Blir skolan hela dagen. Blir enklast så.

Panorama

| Postat i: Foto: Landskap, Foto: Resor
0
 
Insåg hur enkelt det var att faktiskt skapa ett panorama i photoshop! Från och med nu ska jag alltid skapa panorambilder av vackra utsikter!

Saker

| Postat i: Foto: Djur
0
 
Jag är hemma i Stockholm igen. Jag har lyckats få något random utslag (Är väl allergisk mot något). Så har inte känt mig så jätte pigg + p.g.a. att de skulle byta ut köket så har jag inget kylskåp tills tisdag. Och jag har en hel tvätt jag inte kan tvätta. Så känner mig trött på allt och ska snart sova. Vi tar tag i saker i morgon.
 
Och hittade lite bilder jag fotade förra året i Turkiet jag aldrig redigerade. Så ska ta och lägga upp några!

Bitch, I'm fabolous

| Postat i: Inspiration, Tankar
0
 
Jag är definitiv ingen person med stort självförtroende i grunden. Snarare tvärtom. Brukade vara en person som inte lämnade hemmet utan smink. Och att förbättra sitt självförtroende är verkligen inte alls det lättaste. Men jag har lyckats till en viss del. Och mitt bästa knep när jag är ute och känner mig lite ja, halvskabbig och någon tittar(Ja i 99% av fallen så har de inte ens en tanke på ditt skabbiga utseende) så lyfter jag hakan en aning sträcker på mig och tänker: Bitch, I'm fabolous! Och jag tycker verkligen att det hjälper! I stället för att fångas i negativa tankar som inte leder någonvart. Så känner man sig lite bättre och kan fortsätta sin dag.

Uppdaterad Serielista

| Postat i: Serier
0

Serier jag har sett klart:

24

30 rock

Alcatraz

Alias

Anna Pihl

Angel

Anger management

Arrested Development

Breaking bad

Buffy the Vampire slayer

The Carrie Diaries

Charmed

Chuck

Cougar town

CSI Miami

CSI New York

Dark Angel

Desperate Housewives

Dexter

Dirty sexy money

Drop dead diva

Entourage

Friends

Fringe

Ghost whisperer

Glee

Gossip Girl

H2O just add water

Hart of Dixie

Heroes

House

How i met your mother

Joey

Legend of the seeker

The lying game

The Mentalist

Merlin

Monarch of the Glen

My name is Earl

Numb3rs

The Oc

Once upon a time in wonderland

One Tree Hill

Prison break

Private Practice

Ravenswood

Red band Society

Sabrina the Teenage Witch

Scrubs

Sex and the city

The sopranos

Trophy wife

True blood

Twisted

Ugly Betty

Without a trace

 

 Serier som jag är up to date with och väntar på kommande avsnitt eller säsonger

2 Broke Girls

Agents of S.H.I.E.L.D.

American dad

Arrow

Atlantis

Awkward

The big bang theory

Bones

Bron

Brooklyn Nine-Nine

Castle

Criminal minds

CSI Las Vegas

Devious Maids

Family guy

Finding Carter

The Flash

The fosters

Greys Anatomy

Hawaii 5-o

How to get away with murder

Modern Family

NCIS

New girl

Once upon a time

Orange is the New Black

The Originals

Pretty Little Liars

Revenge

Rizzoli & Isles

South Park

Stalker

Supernatural

Switched at birth

Teen wolf

Unbreakable Kimmy Schmidt

The Vampire Diaries

The Walking Dead

 Welcome to Sweden

 

Serier jag försöker se i kapp

Ally McBeal

Beauty & the Beast

The Bridge

Cold Case

Da Vinci’s Demons

Dawson’s Creek

Downton Abbey

Episodes

Game of thrones

The Leftovers

NCIS LA

Nikita

Person of interest 9

Parks and Recreation

Suits

Weeds

The White Queen

The Wire

 

Serier jag inte såg klart

American Horror Story

Black Sails

Camelot

In Plain Sight

Lost

Rome

The Office

The Secret Circel

Touched by an angel

Two and a half men

Twin peaks

Veronica mars

 

Det blev ovanligt många serier som blev helt klara. Hela 5 stycken! Det beror helt enkelt på att det var många serier som hade sina serie avslutningar i mars eller lite före. Anger Management var definitivt inte lika bra som Two and a half men när Charlie Sheen var med. Så var ingen toppen komedi serie direkt men den var okej att se om man inte hade något annat att se på. Cougar Town tycker jag var en bättre komediserie. I början var den inriktad på att en äldre kvinna dateade yngre men men den tog rätt snabbt en vändning till något annat. Inte den bästa man inte den sämsta. Jordan från scrubs var bäst! Glee var en bra serie i början man blev sämre. Speciellt de två sista var rätt dåliga. I början var den en unik och spännande idé. Men de fick inte ihop det på ett bra vis efter att de flesta huvudkaraktärer slutade high school. Hart of Dixie var en mysig serie. Jag gillade den! Ibland lite irriterande förhållande drama men ändå. Rekommenderas att ses. The Mentalist gillade jag först inte så mycket men den växer på än! En av de bättre serierna jag sett faktiskt. Mordserie men är verkligen inte som andra mordserier. Verkligen annorlunda.


Sett i kapp 3 serier som alla var sjukt bra!! Finding Carter som handlar om en sextonåring som lever ett vanligt liv som får reda på att hon blev kidnappad som treåring.Tycker serien är väldigt intressant. Ser fram emot säsong två som precis börjat! Rizzoli & Isles är en serie jag verkligen gillar! Den är liksom trevlig och jag gillar båda huvudkaraktärerna! En mordserie som jag verkligen rekommenderar! Och jag gillar verkligen att att det är två kvinnor som huvudkaraktärer. Satt och fundera och har inte sett någon annan mordserie som har två kvinnliga huvudkaraktärer på det här sättet. Vet du någon? Så tycker om att man får se huvudkaraktärernas förhållande. Unbreakable Kimmy Schmidt tycker jag är en sjukt bra ny komediserie!! Asså så smart och rolig! En serie alla borde se! Och den är skapad av Tina Fey så jag är inte förvånad!


De nya är Suits & Episodes. Tycker de båda hittills är bra.


Horatios Solglasögon!

| Postat i: Serier
0
 

Före & Efter

| Postat i: Före & Efter
0
 

Påsk

| Postat i: Random
0
 
Haha lite saning om påsk! Rätt sinnessjuk högtid!

Sjukdom

| Postat i: Foto: Blommor, Vardag
0
Har lyckats gå och bli rätt sjuk. Har en riktigt svullen hals men drog iväg till läkaren och fick något mot det så mår nog snart bättre! Och jag måste sluta ha dåligt samvete när jag är sjuk. Asså sjuk kanalla bli. Även om jag vill så är jag inte odödlig. Så nej nu ska jag lyssna videor på khanacademy! Lite passiv inlärning äger när man är sjuk!