Jane Austen - Emma

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Läste nu ut Emma. Så nu har jag kryssat av ännu en av listan.
 
Emma - Jag gillar alla Jane Austen filmer så ingen överaskning att jag gillade denna. Den var mysig att läsa men jag borde nog inte ha sett den på tv först. Men fortfarande bra! Rekomeneras!

Coming Soon

| Postat i: Foto: Blommor
0
 
Imorgon börjar skolan på allvar. Så sista förberedelserna har börjat

Utsickt över Stockholm!

| Postat i: Foto: Stad
0
 
Min brors lägenhets tak måste ha bland de bästa utsikterna i Stockholm! Riktigt fint! Enda som kan ha bättre är nog  lägenhetn på sista bilden. Från det taket måste man nog se hela Stockholm! Resten av Stockholm är ju så platt.

Flowers

| Postat i: Foto: Blommor
0
 
Ska idag till min bror. Förra året trots att vi båda bor i Stockholm såg vi varandra mindre än när han bodde här och jag hemma. Lite dåligt av oss. Så vi får bättra oss!
 
Och ja jag gillar totally unralteted bilder.

Dimmigt

| Postat i: Foto: Natur
0
 
När jag vaknade var det dimmigt utanför fönstret. Så utan frukost begav jag mig ut med kamerna. Fick en del bra bilder. Här är två över sjön.

Slut på internet

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Japp internet är slut. Så blir typ ingen uppdatering tills på måndag då det blir förnyat. Tur att jag har hyresvärdar som låter mig använda deras. Tyvärr är det bara lite långt i från så vi kan väl helt enkelt säga att det är lite dåligt.

Topp 10 Serier

| Postat i: Serier
0
1. Pretty Little Liars
 
Finns det någon bättre serie? Svar nej. Älskar verkligen Pll! Extremt rolig serie som är extremt spännande! Fattar inte hur de lyckats så bra? Annars brukar ofta mysteri filmer och serier bli så extremt genomskinliga. Denna är allt annat än genomskinlig! Inne på femte säsongen och är fortfarande lika spännande!
 
 2. The O.C
 
 Resten av listan var myckt svårare än ettan. Menar finns så många hur väljer man? Men denna serie när jag såg den den verkligen fastnade! Så fin på något sätt. Så av alla fick denna bli nummer två.
 
3. Friends
 
Detta måste ju vara den bästa komediserien någonsin! Så självklart hamnar den högt upp på listan. Innan jag säg den tänkte jag att det nog var överskattad, men nej! Den är verkligen så bra som alla säger!
 
4. Dexter
 
En serie om en typ god seriemördare. Och den var faktiskt riktigt bra! Spännande och bra genom alla säsonger. Så himla intressant. Att liksom se hur han tänker och hur han utvecklas. Så den kom faktiskt fyra på listan. Lite förvånande men när jag samanställde listan så hamnade den bara där.
 
5. One tree hill
 
En till drama serie. Men den var också väldigt bra. Den till och med överlevde när huvudpersonen försvann ur serien. Jag antar man kan säga att jag älskar tonårsdrama serier. Men denna går inte att stå emot! Lite sämre än O.C men still extremt bra!
 
6. Criminal Minds
 
Antar att denna kom med p.g.a Spencer! Jag älskar Spencer! Och såklart är serien rikitgt bra. Gillar man kriminalserier går inte denna att missa!
 
7. My name is Earl
 
Älskade denna serie! Var en så annorlunda komediserie! Och extremt asbra! Enda dåliga var att den slutade.
 
8. The big bang Theory
 
Asså den är faktiskt bra. Speciellt när de blev flera tjejer i serien. Och den var rolig att titta på. Gav mig en he del underhållning.
 
9. Revenge
 
Asså jag gillade den verkligen! Vet inte varför men det är något med den! Man vill bara veta hur den fortsätter! Sträck såg flera säsonger på ett par dagar!
 
10. Csi Las Vegas/Miami
 
Kan inte riktigt bestämma mig vilken av dem jag gillar mest. I Miami så är det ju Horatio som gör det! Solglasögonen! Och Las vegas asså den är ju liksom orginalet. Där gillar man ju liksom alla! Och något jag älskar med Las vegas? Att även om personer sm är viktigt lämnar serien så nämner de dem ibland. Det blir så mycket verkligare på något sätt då! Typ en person lämnar och de pratar om personen några avsnitt senare. Bir så bra uppbyggt! Jag som sagt älskar kriminal serier!
 
Så dessa är mina topp 10 serier! Svårt val men tror denna nog stämmer :)

Dance with Somebody XVII

| Postat i: Foto: Människor
0
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
 
Jag brukar inte gilla de mera skimriga nagellacken. Tycker de ofta ser tantiga ut.Men oranget skimmrigt? Need to have! Lite randigt på naglarna men helt okej Och älskar det i övrigt. Menar orange?! Vad kan gå fel

Ute igen

| Postat i: Foto: Natur, Hälsa & Träning
0
 
Första gången i Stockholm har jag varit ute och sprungit. Inte så långt blev mest en början. I fortsättningen får jag börja schemalägga mina springturer så att jag faktiskt gör dem. Kan inte vara stillasittande. Man mår verkligen inte bra av det i längden. Speciellt nu när man blir väldigt stillasittande pga skolan. Den biten går ju inte att göra så mycket åt. Det svåraste är nog stt hålla uppe motivationen. Den tryter när man har 100 andra saker att göra. Men jag ska inte ge mig. För hälsa är viktigt om man ska orka. 

More Music!

| Postat i: Foto: Vardag, Vardag
0
 
Ja idag blev en bra dag. Fixat ett bibliotekskort i Stockholm och lånat en bok. Tänkte kryssa av ännu en bok innan jag börjar skolan igen. Köpt in lite saker jag behöver som ett nytt headset! Av någon anledning får min alltid glapp... Hatar det! Och jag måste ha headset. Både på tåget och när jag springer. Så går inte att vara utan!
 
Sedan har jag tvättat en massa! Och ja fixat lite på bloggen och ja hemma spa. Känner mig så mycket bättre nu. Inte lika hängig. Så ja inge mera tid att deppa!

Föresten...

| Postat i: Blogglistor, Hälsa & Träning, Vardag
0
Jag skapar lite flera nya kategorier. Min random kategori tycker jag blev lite för lång. Tycker det är viktigt med kategorier på en blogg. De ska vara rätt kategorier så att de inte blir för små eller för stora. Det är fult med kategorier med bara ett par inlägg. Men att ha få kategorier med jätte mycket i är också jätte fult. Ibland vill man kunna hitta saker. I alla fall är det saker jag stör mig på på andras bloggar. Så tänker folk kankse är lite som jag? Så försöker göra en sådan blogg som jag sjäv skulle vela läsa. Och när jag ändå sitter här med fötterna inlinande i plastpåsar med fuktighetskräm kan jag ju passa på att fixa lite.

Ny Kategori

| Postat i: Serier
0
Tycker jag har så många tidigare inlägg om serier så varför inte göra det till en ny kategori? Så alla gamla och nya inlägg om serier kommer nu att hamna här! :)

Pink roses

| Postat i: Foto: Blommor
0
 
Idag var jag ute ett tag med kameran. Tror det var bra känt mig lite nere efter tentan. Jag kallar det efter tentadepp. Så en promenad och sen hemma spa! Tycker det är det bästa för att komma över lite depp. Att bara ta hand om sig själv en stund. Och bara jag men man känner sig bättre i huvudet om kroppen känns extra ren och fräsch!

This is Weird...

| Postat i: Vardag
0
 
Okej... Någon som vet hur detta händer? Min lillfingernagel ni vet den vita toppen brukar ju vara jämn. Fick något hack så att den går ner som på bilden. Har verkligen ingen aning om hur detta hände... Jaja tur jag använder nagellack. Men tror det är bäst att jag klipper naglarna

Bilder

| Postat i: Foto: Häst
0
 

Dance with Somebody XVI

| Postat i: Foto: Människor
1
 

I'm free! Kind of at least

| Postat i: Foto: Blommor
0
 
Nu är jag typ fri tills nästa vecka. Förtutom att jag har en högdisk och borde se till att tvätta. Så det borde fixas... Sen borde jag ta tillvara på att inte ha något att göra och göra något kul!

Tenta avklarad

| Postat i: Vardag
0
Japp efter att ha gått omkring hemma i stressad väntan i flera timmar så skrevs tentan. Önskar att den varit på morgnen då hae jag sluppit vänta hela förmiddagen. Men men. Den skrevs och kunde ha gått värre. Men vill inte hoppas för mycket då bir man bara mera besviken.
 
Man i alla fall efter 5 timmars tänkande var jag död. Hjärnan gjorde ont.
 
 
Japp that's me
 

My own worst enemy

| Postat i: Vardag
0

 
Ett problem jag har är min egen värsta fiende ibland. Så nu inför tentan har jag precis läst igenom det sista med ett doftljus. Jag kan inte vara den enda som blir lugn av doftljus och te? Så nu är det bara att sova hålla sig lugn och göra sitt bästa imorgon. 

Recept Vegetarisk Lasange

| Postat i: Tips
0
 
Då jag har lyckats skapa ett recept på världens bästa och enklaste vegetariska lasange tänkte jag dela med mig av.
 
Lök typ 1 eller en halv om du inte gillar lök så mycket
Champinjoner om man vill går bra med eller utan
2 burkar krossade tomater
Smör till stekning
Torkad basilika
salt
Vit peppar
Frys hackad spenat typ 100 g men jag kastar i hur mycket jag känner för
En burk keso
Ett paket fetaost (Eller som jag använder - ett paket eldorado salladsost)
Ost till gratinering
 
 1. Stek löken och eventuellt champinjonerna i botten på kastrull.
 2. När de är mjuka så höll på krossade tomaterna. Rör om och krydda.
 3. När det kokat i ca 10 min. Lägg i den frysta spinaten och keson. Vänta tills isen smällt.
 4. Börja nu att värva såsen med plattor. Men för varje lager sås tärna upp feta osten och lägg över önskad mängd på varje lager.
 5. Börja och avsluta med sås och avsluta med att gratinera med ost.
Inge krånglig ost sås :) Och jag är kräsen - och jag gillar det!
+ funkar bra att ha med i matlåda! Lagar väldigt mycket lasange när jag bor själv. En lasange är typ 3 dagars mat!

Serier del 12

| Postat i: Serier
0
The Sopranos
 
En riktigt berömd serie. Brukar också listas som bland de bäste seriena någonsin. Håller jag med? Njaaa.
I sex säsnger får vi följa en maffia boss. Både i verksamheten men också i familjelivet. Antar det är därför folk tycker serien är så speciell.  Fr mig känns det på något sätt lite längsam många gånger. Men ändå intressant handling. Då jag skulle nog rekomendera folk att se den. För egntligen är den nog bra. För Den är faktiskt egentligen rätt bra. Håller i sig i alla säsonger utan att egentligen bli speciellt tråkig. Alltid är det något som händer.
 
Har ni hört I've got a little list sången från säsong 6 family guy Loise kills Stewie? Då vet ni hur Sopranos slutar. Och håller med Stewie! Liksom kom igen varför!

Drop dead diva
 
Klämmer in en lite halvt meningslös serie emellan två geni förklarde serier. Men jag gillar den some how. Handlar om en modell som dör och kommer tillbaka i en kropp av en smart plus size advokat. Och sa jag att hennes fästman innan hon dog och bytte kropp jobbar på hennes nya kropps kontor? Så ja en humorserie man kan se på. Och kombinerar lite drama men inte för mycket med olika case. Och jag har alltid gillar mordserier och sådant. N är det inte mord utan de hjälper folk genom att vara advokater i stället. Så små drama med olika case. Perfekt för mig. Även om handlingen i sig egentligen är lite löjlig.

Breaking bad
 
Är den så bra som alla säger? Ja egentligen. Men igen jag gillar när det händer mycket. Så har svårt för långsamma serier. Och denna är igen en lite långsam serie. I alla fall jag tycker det. Men måste säga att handlingen är riktigt intressant och man dras in att vela se mer speciellt säsong 4 och 5. Första fjärde och femte var de jag verkligen satt och ville se mera av. Så var den riktigt intressant. Tyckte 2 och 3 var mera sega.

Och just ja om ni bott under en sten eller nått så handlar det om när en kemi lärare får obotlig canser och helt enkelt bestämmer sig för att tillverka amfetamin för att hans familj ska få pengar när han dör. Japp USA! enda stället det kan hända.De flesta andra I länder har andra sätt. Och som man kan förstå att man helt plötsligt vill tillvera droger går det kaknse inte alltid som man tänkt sig. Och att dte kanske inte är så enkelt som det ser ut att hålla påmed detta utan att bli upptäckt.

Serier Ovärda att se Del 3

| Postat i: Serier
0
Alcatraz
 
En riktigt nice och faktiskt spännande serie! MEN såklart ska de förstöra och helt enkelt bara - nej vi lägger ner serien. Och vet ni vad? HUGE Cliffhanger. Så dont waste your time. Du kommer bara bli frustrerad om du ser den. För ni fattar inte besvikelsen. Den var annorlunda och med en massa case. Jag gillar case serier (Case serier = något de ska lösa i varje avsnitt, oftast mord fall eller liknande). Så stor besvikelse!

Touched by an angel
 
Såg 3 avsnitt. Vad är detta? En ängel som kommer in och ska hjälpa till på olika ställen varje vecka. Tycker det blir så konstigt när det liksom inte finns någon kontinuerligt utan hon bara hoppar runt. Så nej.

The lying game
 
Återigen bra serie som blev inställd... Kan se sluta förstöra alla bra serier!!!! Och japp cliffhanger igen!
 
 
Ja serien hade ju alla fall en bra intro låt. Ja alltid nått? Även om de är offer och ställer in efter 2 säsonger. Försten författaren bakom boken är samma som Pretty little liars. Tur att de inte ställer in Pll i alla fall. Då skulle jag väl få psykbryt.

100 saker jag älskar # 3 - Skola & Kemi

| Postat i: Blogglistor
0
 
Okej väldigt förvånansvärt för mig också när jag satte detta som nummer 3. Men asså vad skulle jag annars göra? Jag gillar att gå i skolan och lära mig nya saker. Och då speciellt kemi såklart!
Okej medger att jag är lite less på kemi just nu. Men räknekemi är inte lika rolig som annan kemi. Så är det bara!
 
Haha still chocked by myself! Men kändes självklart för detta ger kvalité till mitt liv. Och är inte det sakerna man älskar gör? Gör livet bättre. Att livet inte blir lika bra och roligt utan det.
 
 
 

Plugg plugg och lite mera plugg!

| Postat i: Foto: Landskap
0
 
Japp pluggat. Det är vad jag gjort idag. Johan var över och hjälpte mig då han redan klarat tentan. Riktigt snällt av honom! Men jag fick muta lite med pannkakor ;)
 
Ska räkna igenom det sista imorgon. Men serist detta är en sådan stor tenta och även om jag haft tre veckor på mig känns det alldeles för lite... Det är jättemycket formler och småsaker man måste komma ihåg. Tror jag ska skriva en sammanfattning och räkna igenom två gamla tentor. Sedan är det bara att hålla tummarna tills på måndag! Vore så himla skönt att ha detta evklarat!

Vad ska jag se näst?

| Postat i: Foto: Vardag, Serier
1
Nu när jag bor själv blir det rätt mycket serie tittande. Serier står på ofta som när jag diskar lagar mat eller bara är här. Det blir så tyst annars. Vet inte vad jag skulle göra utan serier nu för tiden. Har en del serier på gång. Men vill börja på något nytt. Har flera olika val.
 
Agents of S.H.I.E.L.D
Dawson´s Creek
Greys Anatomy
NCIS
Six feet under
Suits
The fosters
The white queen
The killing
Weeds
Ugly betty
Ally Mcbeal
Nikita
Arrow
Black sails
Blue mountain state
Boardwalk Empire
Bron
Cougar town
Da vincis Demon
Day break
Devious Maids
Downtown abbey
Girls
Hawaii Five o
Homeland
Hannibal
House of cards
Mad men
Modern family
Person of interest
Resuraction
Rome
Robin Hood
Silicon valley
Gillmore girls
Witches of East end
Vikings
True detective
Orange is the new black
 
Okej jag har fler options än jag trodde. Men jag brukar försöa börja någon ny när jag sett klart en gammal. Såg precis klart på Breaking Bad. Någon som känner för att föreslå någon av dessa feel free to suggest.
 
 Ungefär så här brukar mina frukostar se ut. Alltid framför valfri serie. Menar annars är det ju tyst? Och jag äter ju ändå alltid framför skrivbordet (Har inget riktigt köksbord)

Ny header

| Postat i: Random
0
 
Jag tog det lite lugnt på kvällen efter intensivt pluggande i skolan. Fick för mig att göra en ny header. Jag inser att jag den inte är något att hänga i julgranen - men whatever.

Att hitta en balans

| Postat i: Foto: Blommor, Tankar
0
 
 Är jag den enda som tycker det är svårt att hitta en bra balans i livet? En balans av studier, jobb, husarbete, hälsa och ett socialt liv. Hur lyckas folk? Ofta känns det som om man druknar i saker och man hela tiden måste stressa till nästa sak. Mitt löfte detta år till mig själv är att stressa mindre men få mera gjort. Låter kankse enkelt men är jäkligt svårt. Att hitta energin att vara på topp.
 
Att plugga som fan men inte för mycket. För mycket då blir man bara stressad och går in i någon vägg. Så ska försöka lista ut detta under året. Går så där. Och då har jag inte ens bott i Stockholm i en vecka...
 
Det är så mycket mera jag vill göra med mitt liv än att plugga. Men jag vill också plugga.

Böcker jag läst i sommar

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Blev i alla fall totalt 4 böcker från listan.
 
Jane Eyre - Boken jag gillade mest. Men då är jag en sucker för romantiska böcker. Den passade mig perfekt. Så gillar ni lite historiska lite romantika böcker så rekomenderar jag denna! Var bra från första sidan till sista. Den var så bra skriven. Så man drogs bara in och man kunde inte sluta läsa! Förstår varför den är så känd.
 
To Kill a Mockingbird - Mindre bra. Denna bok handlar egentligen om rasism. Och kan hålla med om att författaren beskriver det på ett unikt sett. Men kankse för att idag tycker jag man fattar hur rasismen var i mitten på 1900 talet och den blev lite långdragen för mig. Liksom hände inte så mycket intressant. Så nja ingen höjdare för mig. Men nu har jag läst den i alla fall!
 
1984 - Denna gillade jag! Riktigt intressant! Nog den intressantaste av dem som fick en att tänka till. Visst lite långdragen men ändå så sjukt intressant ämne och riktigt bra beskrivningar. En bok alla borde läsa!
 
Tolv spännande berättelser från Sherlock Holmes - Bästa jag kunde hitta som motsvarade den på listan. Inte riktigt samma då denna också innehöll Baskervilles hund. Gillade Baskervilles hund men resterande var lite så där. Jag är inte så förtjust i noveller. Men ändå förstår man varför Sherlock Holmes är så populära. Han är verkligen en briljant karaktär.
 
De var dessa som jag kryssade av i sommar. Nu har jag läst 14 av 100 på listan. Well 99 då jag inte tänker läsa bibeln.

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
2
 
Upptäckte en sak... Jag har glömt mitt Seche vite topplack hemma! Känns hemskt! Men som tur är ska min bror hem snart igen och han kan ta med det hit!

Morning

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Snart dags för skolan!

I brist på annat

| Postat i: Foto: Häst
0
 
Pga ja livet så har det inte varit någon bra bloggning. Har haft fullt upp med att få i ordning i Stockholm och pluggandet är i full gång igen! Det blir lite mera bloggande när allt är i ordning. Så så länge gamla ovisade bilder.

Smoke in the Sky III

| Postat i: Foto: Natur
1
 

Red and white roses

| Postat i: Foto: Blommor
0
 

Packning!

| Postat i: Tankar
0


Känns så konstigt att packa ner sitt liv igen. Visst jag har självklart tur i jämförelse med många andra att jag kan ta med det jag vill. Vi tar ju bilen ner. Men jag saknar sakerna som gör mitt rum till mitt hem. På väggerna finns bilder, kartor och annat som satts upp i försök till kreativitet. Jag vill verkligen ha mina saker runt mig. Jag trivs med det. Har en känsla av att mitt framtida hem kommer inredas med mycket om och om igen! Så även om jag har med mig en del saker för att göra det hemtrevligare så är det ju inte riktigt hemma... Även om jag bor där större delen av året. 

Så nej drabbats av hemlängtan innan jag åkt. Men i stockholm börjar livet gå framåt igen. Här hemma står det lite på paus. Inget riktigt går framåt. Kommer nog kännas bättre om några dagar även om nu det inte alls känns så bra. Vill inte riktigt. 

Dance with Somebody XV

| Postat i: Foto: Människor
1
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
 
Finally börjar jag med nagellack igen! Saknat det så mycket!

Smoke in the Sky II

| Postat i: Foto: Natur
0
 
Så skönt att branden är under kontroll och allt. Och de flesta har ju fått återvända hem :)

My birthday gift

| Postat i: Vardag
0
 Detta var vad jag fick i födelsedagspresent! Är jag nörd för att jag är helt over excited för att jag kan ha alla mina skolpapper på den? Jag menar aldrig glömma papper igen! 
Tyckte det var lite kul att min bror absolut skulle ha en samsung men efter att ha testat min kom hem med en egen ipad. Han skyllde på att samsung var på fel ledd för att läsa på.
 
Men hur som helst är jag riktigt nöjd med min. Den är väldigt bekväm och med dropbox är det jätte enkelt att föra över alla filer. Älskar det!

Pluggtips!

| Postat i: Tips
0
Att plugga kan vara tråkigt och komplicerat. Eller inte så komplicerat och faktiskt rätt så kul.
 
 • Känn dig själv! Hur fungerar du? Hur gör du att prokastineringströskeln blir lägre? Tänk på när du pluggar bäst.
 • Planera vad du borde plugga. Kolla hur schemat ser ut med lektioner och föreläsningar. Kan du läsa något nu eller borde du läsa igenom något efter
 • BÖRJA PÅ EN GÅNG! Skjut inte upp det. Du behöver alltid mera tid än du behöver. Och det gör att det blir mindre jobbigt i längden.
 • Sitt på ett ställe där du har gott om plats. Hur kul är det att sitta vid ett skrivbord du inte ens  har plats för blocket du skriver på? Ha plats där du kan bre ut dig.
 • Vart pluggar du bäst? Skrivbordet? Köksbordet?
 • Be om hjälp! Lärarna är där för dig. Fråga så att du verkligen förstår vad du håller på med. Men också kanske du har föräldrar elelr vänner som också kan hjälpa dig.
 • Går du på högskolan? Plugga med andra! Det ger så mycket.
 • Kankse timer är en bra idé för dig? Sätt den på en tid och under denna håll bara på med pluggandet. Sedan när tiden är slut ta en paus. Kan kännas enklare att övertala sig själv när det bara typ är 20 min du ska plugga.
 • Ta pauser. Ingen kan plugga hur länge som helst.
 • Behöver du verkligen datorn? Annars sitt inte vid den. Den kan bli riktigt distraherande.
 • Om du fastnar på ett typ matte tal kolla lösningen! Men skriv inte bara av. Förstå vad du håller på med.
 • Skriv ner hur du gör ett tal ibland. Då om du glömmer kan du gå tillbaka och enkelt se hur du gjorde förra gången så lär du dig enklare. Och när du gör liknande efter då är det enklare att veta vilka steg man ska ta.
 • När ett prov eller tenta kommer upp och du ska börja plugga på allvar skriv ner vad du behöver kunna. I gymnasiet fråga läraren eller om ni fått en studieplan kolla den. På högskolan kolla gamla tentor och kolla studieplanen. Skriv upp en checklista. Jobba dig igenom dem en för en. Endare genom att räkna igenom et kapitlet eller skriv en samanfattning om det. På det viset får du en bild över vad du behöver kunna. Då blir man inte lika överväldigad och inte vet vart man ska börja.
 • Läs kapitel innan föreläsningar! Annars har du ju ingen aning om vad de pratar om hur ska du då hänga med?
 • Gör dina läxor!
 • Skriv kontinuerligt ner varenda dag vad som borde göras. Annars glömmer du bort det.
 • Har du övning, börja innan på det du har på övningen. Då kan du fråga på det du inte försår direkt och hänger med mera på förklaringarna. Övningar är verkligen gyllene tillfällen!
 • På högskolan försök verkligen med seminarier och kontrollskrivningar! Det blir så mycket enklare när tentan kommer! Och man känner sig mindre stressad!
 • Se till att alltid ha med dig rätt böcker och papper.
 • Ha allt organiserat! Organisera mera! Blir så mycket enklare att ha alla anteckningar på ett ställe.
 • På tal om organisering. Det kan vara svårt på högskolan. Jag har både mobil och almenacka som hjälp. Testa vad som fungerar för dig. Men något behöver du ingen kan hålla allt i huvudet så skriv ner saker innan det försvinner. jag älskar att ha att göra listor. En sådan bra känsla när man kan kryssa av saker.
 • Pennor som passar dig! Jag hatar vanliga blyertspennor. Jag måste skriva med stiftpennor! Och älskar också pennorna med suddbart bläck. Så himla praktiska.
 • Och använd post it lappar!
Det var lite tips jag lärt mig genom åren. Det är saker som fungerar på mig i alla fall.
 
 

Spex III

| Postat i: Foto: Människor
0
 

New Socks!

| Postat i: Vardag
0
 
Har införskaffat mig lite nya strumpor! Vet inte varför men jag älskar fina strumpor nu för tiden! Livet känns bättre med fina strumpor :)

+ att en ny sport BH blev införskaffad! Det behövdes. Så det känns bra.
 
Imorgon ska jag också klippa mig! Hoppas det blir bättre än förra gången!

Life is Good!

| Postat i: Foto: Blommor
0
 
Kemin börjar kännas riktigt förstålig. Och jag passade på att rensa ut alla papper och skrivhäften som jag inte längre behöver! En sådan bra känsla! Bara kunna kasta ut det och känna hej då till detta hej till det nya och andra!
 
Och fick min efterlängtade födelsedagspresent!
 
Så imorgon fortsätter pluggandet! Men måste säga jag har sådan tur att jag har en sådan awesome pappa som läst kemi! Ibland kan han bara komma och säga och allt blir så simpelt!

Är jag den enda som vill till Paris?

| Postat i: Foto: Övrigt
0
 

Något

| Postat i: Foto: Natur
0
 

Throwback Ljubljana II

| Postat i: Foto: Resor
0
 

Again!

| Postat i: Foto: Häst
1
 

Roses

| Postat i: Foto: Blommor
0
 

Hur det ser ut nu på kvällen

| Postat i: Vardag
0
 
Så såg det ut på kvällen utanför.
 
Ska man våga sova? Även om det just nu ser ut som om de har det under kontroll just nu åt avesta hållet vet man inte hur det ser ut om några timmar. llt beror ju på vind och liknande. Antar att det fortfarande bara är att hoppas på det bästa!

Sky ful of stars

| Postat i: Foto: Häst
0
 

Branden i Sala

| Postat i: Tankar
0
Branden utanför Sala känns så sjuk. Så sjukt stor och tycker så synd om människorna som varit tvugna att lämna sina hem. Hoppas bara att branden nu inte når Norberg! Men blir så verkligt när et är alldeles dimmigt av rök utanför fönstret. Man har blivit uppmanad att stanna inne pga röken och stänga ventelation och fönster. Har vi gjort men luktar ändå lite rök på övervåningen. På morgonen spreds den dessutom mot Avesta. Bara det kändes så extremt sjukt!
 
Så idag sitter man bara inne. Och hoppas på det bästa. Att det regnar och att ingen mera blir skadad. Men också att den inte sprids mera. Menar tänk om den skulle spridas till norberg? Och vilken jobbig känsla de boende måste ha just nu. Men just nu verkar det komma lite bättre nyheter att de kan kontrollera den lite mer. Får hoppas på det bästa!
 
Själv vet man att det är liten chans att den når ända till Avesta men känns ju lite konstigt när de faktiskt har pratat om att de har beredskapsplaner för kommunen.
 
Men antar att det bara är att hoppas på det bästa!
 
 

Tuesday run

| Postat i: Foto: Djur, Hälsa & Träning
0
 
Ute en timme idag igen!  Känner mig duktig just nu!
Hoppas jag fortsätter med detta varannan dag. Skulle kännas riktigt bra faktiskt att göra det. Och då fötterna dessutom känns så mycket bättre! Och asså är det bara jag även om man säkert inte förlorat någon vikt direkt efteråt känner jag mig smalare efter x) En bra känsla :P
 
Nu belönar jag mig själv med oljebad för naglarna och nagelbanden. Det behövs!
 

Throwback Ljubljana

| Postat i: Foto: Resor
0
 
Igen lite throwback av halvkassa semesterbilder. Känns bra att det går framåt i alla fall... Det är i alla fall till någon tröst.
 
Men måste säga att jag älskar semester fotografering! När jag blir stor *host* så hoppas jag att jag har råd att resa! Ska fan lämna barnen hemma och resa runt med min man! Haha! Men seriöst så mycket jag vill se och det utan barn i släptåg. Tycker det var smart av mina föräldrar att inte åka något långt när vi var små. Barn är jobbiga på flyg och man kommer ändå inte ihåg det. Så nej det får vi göra själva!

Smoke in the Sky

| Postat i: Foto: Natur
1
 
I Sala så är det ju skogsbrand just nu. Rökmålnen sprider sig riktigt långt också. Rök har bland annat varit på åland. I lördags var hela staden rökfylld. Idag så slapp vi röken men den kunde ses. Rätt vackert men ändå rätt hemskt. Svårt att fatta hur stor branden är jut nu. Hoppas regn kommer snart!
 
Själv har jag pluggat hela dagen. Känns rätt bra att plugga igen. Det är rätt lugnande. Och känns som man är på rätt väg igen.

Spex III

| Postat i: Foto: Människor
0
 

100 saker jag älskar # 2 - Nagellack!

| Postat i: Blogglistor
1
 
 
 
Måste jag säga hur mycket jag älskar nagellack? Finns ju typ inget bättre! Så självklart hamnar det efter foto på min lista på 100 saker! :)

Sunday Run

| Postat i: Hälsa & Träning
1
 
För mig är detta bra :)
 
Sprang och gick i lite över en timme ^^ Kändes rikitgt bra efter detta! Gjorde dessutom lite övningar som situps och armhävningar när jag kom hem!
 
För mig så är det bara bra att jag är ute och gör någnting och ännu bättre ör det alltid när det blir längre än planerat. För tanken var kankse att vara ute i kanske 25 30 min och så blev det dubbelt så långt! Så det är ett bra tecken att man utmanar sig själv när man väl är ute.
 
Men såklart fick jag skavsår. Så imorgon blir et att köpa riktiga skavsårs plåster. Jag har just nu prytt mina båda fötter med muminlåster. Väldigt estetiskt tilltalande men sitter tyvärr inte så bra.
 
Så nu ska jag försöka vara ute typ varannan dag! Och zero sugar!
 

Ihh eller Kompost

| Postat i: Ihh eller Kompost
0
Ihh
 
 • Ja jobbet avklarat! Och det gick bra!
 • Har gott om tid att plugga innan nästa tenta
 • Och när tentan är avklarad har jag ändå lite tid att vara helt fri innan allt annat drar igång igen!
 • Tränig känns bra.
 • Ska satsa på inget socker ett tag framöver.
 • Ska bli skönt att åka till Stockholm igen! Saknar det på någotvis.
Kompost
 
 • Värme... Kan det bara sluta vara varmt nu!
 • Känns på ett vis som sommaren är över och man inte gjort någonting.
 • Och jag vet inte något känns fel. Vet bara inte vad.
 • Jag orkar inte tvätta.

Dance with Somebody XIV

| Postat i: Foto: Människor
0
 

Fotolista

| Postat i: Blogglistor, Foto: Övrigt
0
* Systemkamera eller kompaktkamera?
SYSTEM!

* Vad har du för kamera?
Nikon D7000

* Hur många GB minne har du?
16 GB

* Fotar du med Raw eller JPEG?
Jpeg

* I vilka lägen fotar du?
Manuellt! Att fota med auto på en system är som att köpa en ferari och köra i 30 :P

* Vad är roligast att fotografera?
Hmm hästar och natur ^^

* Vilket är ditt bästa objektiv?
Nja bästa men det jag använder mest är 28-75 tamron 2.8. Tycker det är rätt bra allround. Bra fast bländare och kan fota när och lite längre bort.

* Hur många objektiv har du?
6 stycken.

* Föredrar du fasta eller zoom objektiv?
Zoom.

* Har du tappat bort något objektivlock?
Bara tillfälligt men de dyker alltid upp igen :)

* Vad blir ditt nästa inköp?
Hmmm... Skulle vela ha ett macro och en kameraväska!
 
* Har kameran något namn?
Enda jag ibland kallar den är min man x)

BILDBEHANDLING

* Vad har du för photoshop?
CS 3

* Hur redigerar du en bild?
Ofta enkelt med levels om det inte är så mcket jag vill fixa.

* Vilket format sparar du i?
Jpeg igen

*Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder?
Inte så mycket nuförtiden.

ÖVRIGT

* Vad var det senaste du fotograferade?
I Stallet.

* Har du varit på något fotouppdrag?
Nja. Fotade en släktträff som jag fick betalt för.

* Har du sålt bilder?
Ja de bilderna från släktträffen.

* Vad blir ditt nästa fotouppdrag?
Inget vad jag vet :P

* Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder?
Har hänt på ågon hopptävling :P

* Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf?
Asså jag är ju ingen total amatör. Så rätt så bra. Inget proffs men ja inte dålig om ni fattar :)
 

Lillen idag <3

| Postat i: Foto: Häst, Häst
0
 
Idag var jag och såg Lillen! :)
Skulle dit och borsta lite och pyssla men blev lite mera komplicerat än vad jag trodde. För hästen han står med är 3 och riktigt jobbig och kan inte stå själv. Så fick hjälp med att ta in honom också. Problemet var bara jag hade bråttom då jag skulle skjutsa min bror till bussen. Så fick tyvärr skynda mig och hålla på. OCh den ena var inte enkel. Han kunde inte ens stå still i gången. Så när jag pysslat om honom klart så hade jag bråttom. När båda skulle ut separat fick jag springa in emellan. Och det var varmt och tungt att springa i ridskor! Så skynadade mig som fan på slutet. OCh gissa vad? Jag var sen men min bror var inte ens klar! Ni fattar inte hur förbannad man kände sig -.-' Kunde mycket väl ha tagit det lugnt och inte hållit på att springa som en idiot.Behövde dessutom åka tillbaka och fixa lite. Så tack min kära bror! Jätte gulligt av dig!
 
Men Lillen var sitt vanliga söta jag. Förutom att han verkar vara mera huvudskygg än förut. Kanske beror på Spirit som tuggar allt i sin väg. Han höll på att försöka tugga mitt hår 3 gånger idag!
 
Och just ja ville ju tillägga hur fint staller har blivit!

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
 
Completly natural. Så här ser mina naglar ut för tillfället. Känns verkligen jätte konstigt att inte ha nagellack!

Tips när man inte vet vad man ska blogga om!

| Postat i: Tips
0
1. Skriv alltid ner så fort du har en idé. Annars glömmer du dem tro mig! Så när du inte vet vad du ska skriva gå igenom listan.

2. Kategorierna. Hur ser de ut? Har du mycket i en kategori och kan kanske bara 3 i en annan? Kanske den borde fyllas på. Spåna lite runt det.

3. Vad är det egentligen du skriver om i din blogg. Är det något du vill ändra? Kanske skriva om något annat också.

4. Varför har du bloggblock? Är det för att du tycker att blogga är tråkigt eller för att du inte har tid.Fundera lite. Om ork och tid är ett problem,
kankse man kan ta och göra inlägg som inte är så tidsberoende när du har tid. T.ex. när jag jobbar har jag flera gånger gjort en massa inlägg med bilder
då jag ändå har en fotoblogg. Bilder behöver ju inte vara tidsberoende. Likaså detta inlägget. Spelar det någon roll om jag lägger ut det nu eller om en vecka? Nej.
Så varför inte spara tills man intar har någon lust, ork eller tid.

5. Vad tycker du själv om att läsa om?

6. Kolla runt på andra bloggar för insperation. Självklart inte sno idéer men insperation :)

7. Vad verkar dina läsare gilla? Är det någon typ av inlägg som du fått mycket respons på?

8. Vad är du bra på? Kankse skriva om dina dolda talanger även om det inte är vad du vanligtvis skriver om.

9. Skriver du om någonting speciellt t.ex.har en skönhetsblogg, serieblogg eller kanske en hästblogg? Vad kan du göra annorlunda? Kankse hitta på något återkommande
varje vecka. Typ veckans tips eller liknande.

10. Stressa inte! Försöker du bara tvinga fram idéer blir det ändå inge bra i slutändan. Så har du ingen idé nu. Kanske har du någon om en timme, tio minuter eller
helt enkelt i kväll.


Pepperwood

| Postat i: Foto: Häst
1
 
Lite bilder :)

Sista arbetsdagen!

| Postat i: Foto: Natur, Tankar
0
 
Har jobbat sista arbetsagen för i år! Så himla skönt!
Även om jag faktiskt gillar mitt jobb sjukt trevliga kollegor både ordinarie och sommar jobbare. Haft sjukt kul med folk! Bästa chefer ja u name it.  Så har verkligen inget emot att jobba. Men att gå upp klockan 5 är f*n inte enkelt... 7 veckor räcker inte riktigt för att vänja sig. Sen behöver jag en känsla av freedom! Lite frihet innan allt börjar igen. Okej jag ska plugga. Men ändå! Jag vet inte känns bra att komma tillbaka till pluggandet. Jag gillar det. Liksom komma in i tänket igen och snart bär det av till Stockholm igen.
 
Men pluggandet är ng det viktigast att komma tillbaka till. Känner jag har tänkt så inte den här sommaren. Förut tänkte jag konstant. Alltid planer på vad som skulle göras. Nu har jag blivit så mindless.
 
Men ska försöka ta vara på och göra lite saker också medan jag är ledig. Men känns skönt att ha pluggandet. Har jag inget jag borde göra blir jag rastlös. Man kan inte tro det om mig men jag gillar att ha saker på gång. Endare plugg eller jobb. Annars vet jag inte vad jag ska göra med tiden.

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
 
Något konstigt hände igår. Anväde Isadoras White Silver.Inga problem täcker bra är enkelt. Lät det torka några minuter som jag brukar göra och skulle ha på Seche vite som jag alltid gör. Gick bra med inget kladd MEN efter någon minut hände detta som ovan. Massa fula märken. Orkade inte fixa så fick vara men blev så förvånad. Har verkligen aldrig hänt tidigare. Någon som varit med om något liknande?
 
Nu får det däremot vara nog med nagellack för ett tag. Ska olja och smörja som fan! När jag är i Stockholm igen ska de vara fina igen.