Saker jag inte förstår mig på

| Postat i: Tankar
1
 1. Folk i Kollektivtrafiken. Alltså ibland känns det som folkförlorar förmågan att tänka logiskt när det kommer till kollektivtrafik. T.ex:
  Går först in genom dörren med ungefär 10 personer bakom sig. Stannar upp i öppningen. Asså bara gå!
  Eller vi ska alla gå ut ur dörren närmast dit vi ska även om jag får vänta och det tar längre tid än att jag måste gå ett par meter extra och det går fortare.
  Eller varför speciellt unga killar alltid halvt måste ha benen i gången. Speciellt när de är fyra så alla har ett ben halvt i gången. Alltså har ni inte fattat att gången är mitten är till för att folk ska gå? In med benen!
  Folk som bryter mot etikettregeln att en sits med fyra platser är vända mot varandra och det är lite trafik så sätter man sig snett emot varandra inte mitt emot när det finns plats!
  Eller om men har en tung väska och någon måste sitta bredvid dig men finns ett tomt säte utan väska på andra sidan gången. Jag menar den är helt tom kom igen!
  Eller när folk går i korta rulltrappor när det finn en normal trappa bredvid. Om den är kort sparar du ju ingen större tid plus att de är rätt smala då det den nog finns för folk med bagage. Som en på centralen upp till tågen. Du är liksom bara i vägen och du sparar vad 2 sekunder?
 2. Folk i trafiken. Nej du kommer inte fram snabbare om du ligger en meter bakom mig. Speciellt inte om det är kö på 5 bilar framför mig. Och kör jag i max hastigheten kan du faktisk back of. MEN de värsta är helt klart folk som kör om när det är 5 bilar framför mig och dessutom svänger av efter mindre än tio minuter! Kom igen!  Varför!? Kom du fram snabbare nu eller? Var det värt den där omkörningen med halvdålig sikt? Nej jag fattar verkligen inte folks logik i trafiken.
 3. Vem kom på designen på min mobil? Den borde i all fall få ett straff. Varför? Jo speciellt när den laddas så har den lampa som lyser. Och laddar man mobilen när man sover är det inte alls störande. Eller jo det är det. Jag måste lägga mobilen under något så att det inte ska störa min sömn.
 4. Vegetariska hamburgare. Jag har ju varit vegetarian ett tag nu. Snart hela fem år. Kanske borde fira femårs jubileum! MEN asså hamburgare. Jag kan köpa om de ibland vill göra lite finare burgare. Men snabbmatställen. För asså kan inte bara vara jag men jag vill ha the hamburgare experience. Alltså jag vill ha en vegetarisk hamburgare dränkt i tillbehör så det smakar som en vanlig hamburgare och jag kan glömma att jag är en vegetarian! Jag vill inte ha grönsaker eller bönor(!!!!!!!!!) i min hamburgare. Jag menar really McDonalds hur tänkte ni där? - Ja men vegetarianer gillar ju grönsaker,bönor och linser och sånt. Så ja vi gör en hamburgare av bönor. Jag menar snälla kan jag inte bara så en big mac men soja eller quorn! Det är en hamburgare jag vill ha inte en nyttig middag! Jag har mera förstående när de vill göra fancy vegetarisk med portobello eller liknande. Men i'm saying kan vi inte få ett normalt alternativ med soja också? Så jag kan beställa en hamburgare som alla andra. För bara för jag känner att jag vill äta kött betyder det inte att jag inte faktiskt saknar kött mat. (Eller helt ärligt så saknar jag det inte så mycket. I matväg saknar jag hamburgare, stek och... well det är det enda jag faktiskt saknar. Visst jag gillade kött som köttbullar och falukorv men helt ärligt det är inget jag saknar.)
 5. Min algebra bok. Asså den är sjukt mysko. Varför gör de algebra svårare än var det är? Kan ni inte bara typ skriva: Här är teorin (...) och så här gör du olika uppgifter och det är för att(...) Klart! Internet är verkligen din bästa vän när du pluggar!
 6. Människor som är som fundamentalister när det kommer till sin politiska övertygelse. - Jag har alla svar och håller du inte med så ser du det bara inte eller förnekar det. Men jag har rätt och alla motargument kan besvaras med att det är så men du inte fattar. Eller det är bara en grupp i samhällets fel.
  Hatar när människor det åtminstone kan utföra et logiskt resonemang bakom sina åsikter. Utan det ÄR bara så. Hatar det!

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
2
Isadora - Peacock, H&M - Just Blue Much

Jag är helt klart inne i en glitterperiod. Egentligen brukar jag undvika glitter då det är jobbigt att ta bort. Och att jag gillar att byta ofta. Nu har jag inte lika mycket tid så glitter passar ju bra då det håller länge!

Algebra

| Postat i: Tankar
0
 
 
 
Idag blev det en hemma plugga algebra dag. För ett par dagar sedan kände jag Ja! Jag fattar det här jag är bäst! Nu så känner jag: Jag hatar den här boken som inte ger mig några svar, jag hatar KTH som inte gett oss nog med uppgifter att öva på och ja hatar allt som har med algebra. Men man ska utnyttja allt man kan. Hjälper inte boken tar man till internet. Skriv ner begrepp jag måste lära mig. Skriva ner förklaringar till dem när jag förstår dm så jag kan gå tillbaka när det behövs. Ja matte är en hel process. Och så länge men inte får panik och går ner i en spiral av hopplöshet är det faktiskt inte så illa. Just nu ser jag det hela som ett stort projekt som helt enkelt ska övervinnas. Och jag vet att det går. Gick envarren kan detta för sjutton gå.

Så även om hopplösheten kommer måste man helt enkelt bara ta ett steg tillbaka för att se helheten och hitta en ny infallsvinkel till problemet. Enda jag är rädd för är om jag har för lite tid. Men om mitt stora problem är för lite tid är det inte så illa. Då har jag en ny chans sedan. Det viktiga är att jag kär mig saker.
 
Så nu tar jag nya tag och mera te och försöker igen. och igen. Tills jag förstår det jag behöver kunna.
 

Veckans Favoriter

| Postat i: Blogglistor
0
Jag älskar en hel del saker just nu men dessa speciellt!
 
Lush, Svartvinbärste. Essie Ballerina Slippers, Brooklyn Nine-Nine

Vore en perfekt dag! Asså i'm hooked on Lush!
 
 
 

Just Days

| Postat i: Tankar
0
 
Insåg att jag har absolut inget att säga. Har varit så fokuserad på skola så helt enkelt varit rätt tom på blogg idéer. Jag menar jag har nog att tänka på, right!
 
Och ja just nu så firar jag inombords för varje liten seger över algebran som jag får. Och så försöker man hålla humöret uppe så gott det går. Idag var det en sådär bra dag med skolplugg. I morgon är eftermiddagen planerad i skolan och borde springa till syon. Och sedan äta hemma och just nu är jag rätt peppad på algebra så kanske en hel algebra dag? Och fredagen kan ägnas åt lite tyska. Okej en massa tyska. Det är lite grammatik jag borde förstå och lite fler glosor jag borde förstå.
 
Men på tyskan har vi ibland något som jag vill klassa som onödig grammatik. Ni vet grammatik som man använder sjukt sällan. Fast man vet ju att vill man bli bra så behövs också den grammatiken så man får flyt i språket .
 
Och min sömn börjar fungera. Sover innan tolv OCH jag vaknade av mig själv halv åtta! Japp det är så lågt min sömn sjunkit. Min plan är att halv sju ska jag vakna av mig själv och känna mig utvilad. För jag gillar faktiskt tidiga mornar. Liksom dagen blir plötsligt så lång.
 
Bilden? Well jag älskar helt enkelt doftljus!

Stockholms Bilder VIII

| Postat i: Foto: Resor
1
 
 

Recept Canneloni

| Postat i: Tips
0
 
 
 
Ett enkelt recept och är riktigt gott! Har provat mig själv till det jag tycker om för att göra det perfekt för mig. Så därför skriver jag mycket tänk på vad du gillar. Liksom använd lite sunt förnuft! Och just ja - använd inte bladspenat.
 
Ett paket färska lasagneplattor
250 g Ricottaost
3 paket Krossade Tomater 390 g*3 (Cirka, tänk på hur du gillar, jag gillar mycket tomatsås)
En lök (Eller mindre beror på smak)
Torkad basilika
Salt
Vitpeppar
En grönsaksbuljongtärning
Ost till topping
Spenat hackad och fryst Ca 300 (Också här tänk på hur du gillar.)
Olivolja
 • Slå på ugn Ca 200 grader.
 • Börja med tomatsåsen. Hacka lök och stek i olivolja i en kastrull tills mjuk.
 • Tillsätt alla krossade tomater, buljongtärning och kryddor.
 • Under tiden såsen kokar i tio minuter så tinar du spenaten i mikro eller kastrull.
 • Sedan tryck ut vattnet så gott det går ur spenaten och blanda sedan med ricottan.
 • Lägg i valfri mängd spenatblandningen i lasagneplattor och rulla ihop och sätt i en form.
 • Häll över tomatsås och ha ost ovan på. In i mitten av ugnen i 30 min.

100 saker jag älskar # 9 - Lush!

| Postat i: Blogglistor
0
 
Jag har ju totalt föräskat mig i Lushs produkter! Kommer nog inte använda annat till min hy eller hår igen! Japp lite dyrare produkter men är det inte värt det när sakerna faktiskt fungerar?

The Great Gatsby the Movie

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
För ett tag sedan så läste jag The Great Gatsby. Som var bra, inte extremt bra men bra. Och tänkte att den skulle bli en bra film. Och det blev den också.Filmen var riktigt bra. De följde boken i perfekt mängd, bra skådespelare, bra effekter ja you name it. Inte ofta jag är nöjd med en film från en bok! Så även om du inte vill läsa boken så se filmen!
 
Och helt ärligt det är svårt att avgöra om boken eller filmen var bäst. Nästan filmen. Tror aldrig jag kommer säga ngot liknande igen.

Agents of Shield in Sweden

| Postat i: Serier
0
Precis börjat att se Agents of Shield och i fjärde avsnittet första säsongen är de i Sverige. Tyckte det var lite kul. Först är de på Sergels torg, man kände verkligen igen sig. Sedan var de i tunnelbanan och där kände man verkligen igen sig! De tog tunnelbanan mot Kungsträdgården blå linje från T- Centralen. Enda som var fake var tunnelbanan. Aldrig sett en sådan tunnelbanevagn i Sverige. Liknade de amerikanska man ser i filmer. Faktiskt lite dåligt tycker jag. Menar hur missar man en sådan detalj?
 
Och när jag kollade närmare så ser man också att när de kliver in så är det en svensk tunnelbanevagn men efter när de är inuti är den en amerikansk! Haha vad mycket man kan upptäcka när man kollar lite noga ;)
Men jag antar början var inspelad på plats men resten var i USA. Men hur som helst tyckte jag att det var lite kul!
 
 
Plattan!
T-Centralen
Notera dörrar och stänger
 
Jämför dessa dörrar med bilderna nedanför. Ser ni någon skillnad?
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
Essie - Ballet Slippers, Maybelline - Bronze Me Up!

Gud vad jag älskade denna! Älskar verkligen det ljusa och bronsglittret. Så sjukt snyggt!
 Det höll också riktigt bra. En vecka innan det började chippa det minsta. Och hade det en till vecka så lite chippat spelar inte lika mycket roll när det är ljust då syns det inte så mycket.
 
Tror att detta är min nya favorit!

Min hudvårdsrutin

| Postat i: Vardag
0
 
Jag har precis hittat en riktigt bra hudvårdsrutin. Min hudhar verkligen Aldrig varit så bra som nu. Det känns len mindre fet och är mindre finnig. Kan knappast tro hur bra den fungerar. Ni vet men ger ju upp på alla mirakelmedel eftersom de aldrig fungerar. Men men ska inte ge upp!
 
Så vad är det jag gör?
På morgonen blandar jag ut Maskof Magnaminty med lite vatten och tvättar med. Enda jag gör på morgonen.
På kvällen om jag har smink börjar jag med en gel. Just nu har jag garnier Cleaning gel men någon annan går lika bra bara den tar bort smink. Sedan brukar ofta ånga ansiktet alltså jag kokar upp 1,5 l vatten i vattenkokaren som jag sedan häller i en kastrull. Sedan så håller jag ansiktet över vattnet med en handduk över huvudet för godtycklig tid. Sedan använder jag endare Brazened Honey eller Mask of Magnativity båda från Lush. Eller så ångar jag inte och bara använder dem direkt. Till sist innan jag somnar så använder jag Imperialis från Lush som ansiktskräm.
 
 

Stockholms Bilder VII

| Postat i: Foto: Resor
0
 

Stockholms Bilder VI

| Postat i: Foto: Resor
1
 
 
 

Hälsa

| Postat i: Hälsa & Träning
0
 
Asså hälsa är inte en enkel sak. Jag vart ju motiverad en släng i november som sedan försvann i december. Just nu har jag börjat att försöka igen. Att liksom leva bättre. Just nu kör jag mest på mottot: Eat less and better and move more. Så inge onödigt socker och planera nyttig mat i förväg och faktiskt ut och gå mera.
 
Så just nu håller jag bara på att börja lite lätt. Och ja är just nu 2 kilo lättare så det är ju en bra start. Men problemet det är ju att hitta något som fungerar även när man tappar motivationen. För allt är ju enkelt när man har motivationen till. Det är svårare när den försvinner och man ser ingen mening med det man gör. Det är ju då det är riktigt svårt. Men efter olika förändringar i mitt liv har jag faktiskt börjat bli gladare och då blir detta lite enklare. Mitt mål är att hålla i det här tills jag kan börja springa. För jag ska fan skaffa en rätt så bra kondition! Jag behöver inte bli en maratonlöpare men att ja ha en grundläggande kondition är faktiskt något riktigt bra att ha.
 
Nu springer jag inte utan försöker bara gå en hel del. I Stockholm är det mest att jag går till affären, går till centrum, gå av någon station tidigare eller gå till Johan. Bara så jag får upp rutinen. Tror det är viktigast i början, att bara ha rutinen att röra på sig. Som idag träffade jag en gammal vän hemma och ja en liten promenad blev rätt lång. Notera att vi stod stilla och pratade lite också. Vi gick inte en km på 22 min. Även om det gick rätt långsamt ibland p.g.a. is. På vissa ställen hade det nog gått att åka skridskor på gatan.
 
Så ja vad är det jag egentligen vill säga? Well jag ger inte upp. Jag är en sjukt envis person. Jag nöjer mig inte om det är något jag vill. Det som bestämmer om man lyckas är hur man ser på misslyckande. Som något permanent eller temporärt.
 
Och att man faktiskt mår bättre av att röra på sig. Nej folk ljuger inte det stämmer.
 

Catcher in the Rye

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
 Bokens back story är nästan intressantare än själva boken.
 
Boken har blivit bannad från skolor i USA eftersom innehållets ansågs för stötande. Vilket gjordes en parodi på i ett avsnitt av South Park. Den nämns också i flera sånger och filmer. Men har också vara involverat i flera skjutningar. T.ex. han som sköt John Lennon hade boken på sig när han greps.
 
Boken är en så kallad generationsroman. Tycker det är en väldigt bra beskrivning av boken. Den är lika aktuell nu som när den skrevs. Tycker alla borde ta sig tiden att läsa dessa 200 sidor.
 
Men måste säga det svenska namnet är rätt fult.

Uppdaterad Serielista

| Postat i: Serier
0
 
 Serier jag har sett klart:

24

30 rock

Alcatraz

Alias

Anna Pihl

Angel

Arrested Development

Breaking bad

Buffy the Vampire slayer

The Carrie Diaries

Charmed

Csi Miami

Csi New York

Dark Angel

Desperate Housewifes

Dexter

Dirty sexy money

Drop dead diva

Entourage

Friends

Fringe

Ghost whisperer

Gossip Girl

H2O just add water

Heroes

House

How i met your mother

Joey

Legend of the seeker

The lying game

Merlin

My name is Earl

Numb3rs

The Oc

Once upon a time in wonderland

One Tree Hill

Prison break

Ravenswood

Sabrina the Teenage Witch

Scrubs

Sex and the city

The sopranos

Trophy wife

True blood

Twisted

Ugly betty

Without a trace

 

 Serier som jag är up to date with och väntar på kommande avsnitt eller säsonger

2 Broke Girls

American dad

Anger management

Arrow

Atlantis

Awkward

The big bang theory

Bones

Bron

Castle

Cougar town

Criminal minds

Csi las vegas

Devious Maids

Family guy

The Flash

The fosters

Glee

Greys Anatomy

Hart of Dixie

Hawaii 5-o

How to get away with murder

The Mentalist

Modern Family

NCIS 

New girl

Once upon a time

Orange is the New Black

The Originals

Pretty Little Liars

Red band Society

Revenge

South Park

Stalker

Supernatural

Switched at birth

Teen wolf

The Vampire Diaries

The Walking Dead

 

Serier jag försöker se i kapp

Agents of S.H.I.E.L.D.

Ally McBeal

Beauty & the Beast

Brooklyn Nine-Nine

Chuck

Cold Case

Da Vinci’s Demons

Dawson’s Creek

Downton Abbey

Game of thrones

The Leftovers

Monarch of the Glen

Nikita

Person of interest

Private Practise

Weeds

Welcome to Sweden

The White Queen

The Wire

NCIS LA Säsong 6 11

NCIS New Orleans 10

 

Serier jag inte såg klart

American Horror Story

Black Sails

Camelot

In Plain Sight

Lost

Rome

The Office

The Secret Circel

Touched by an angel

Two and a half men

Twin peaks

Veronica mars

 Blev en del förändringar på listan denna gång. Jag avslutade inga serier men jag såg i kapp NCIS, Castle och Orange is the new Black. NCIS är en väldigt lång serie som nu är inne på sin tolfte säsong. Tydligen under de senare säsongerna är det den mest sedda serien i USA. Tycker det både är förvånande och inte. För helt ärligt ha jag aldrigt tyckt att den är så bra.Men samtidigt tänker jag att det är en serie som typ mina föräldrar kan se. Mordserier är ganska ålderslösa. Alltså en typ tolvåring kan se och en femtioåring kan se den. Även om karaktärerna är okej har jag väl aldrig riktigt fastnat för dem. Men i alla fall det är en serie som är enkel att se. Den är trevlig att ha på. Castle däremot is a different story. Becket och Castle är sjukt bra tillsammans. De påminner lite om Brennan och Booth från Bones men mycket bättre. Castle har verkligen seglat upp till att bli nästan den bästa mordserien. Och dessutom blir den bara bättre och bättre. Så den serien är lite av mitt nya obsetion. Orange is the new black är det nog få som har missat. Har på kort tid blivit en väldigt känd serie. Första säsongen var jag lite tveksam till men andra säsongen var bättre. Och ja den är typ så bra som alla säger. Så det är en serie alla borde se.

De största förändringen ligger nog i kategorin nya. Jag började tröttna på de jag såg och kände jag behöver nytt! Mycket nytt! Så sagt och gjort. Tycker om när jag har så många val då blir jag inte lika uttråkad på de jag ser mest på. De jag som jag sett mest på är Private Practise och Chuck. De andra har jag mest bara börjat på. Så har ingen större uppfattning än. Private Practise är som en sämre version av Greys anatomy. Sämre karaktärer och sämre fall. Men den är okej. Och känner då jag sett den andra vill jag se spin-offen med. Chuck har blivit mitt Guilty Pleasure på den senaste tiden. Just nu håller jag på att streck ser när jag får tid.

Och sedan slutade jag med Black sails.Den fångade mig inte alls så jag bara nej. Det finns flera och bättre serier jag kan ägna min tid åt.


Stockholms Bilder V

| Postat i: Foto: Resor
0
 
Är inte runtstenen rätt cool?

Me <3 Lush

| Postat i: Vardag
0
 
Sen jag upptäckte Lush är jag verklige helt fast. Här är en del av min samling. Men den blir av misstag hela tiden utökad på senaste tiden. Men förutom att produkterna ä bra är företaget också bra.
 • De testar inte på djur
 • Allt är vegetariskt och mycket är också veganskt
 • Har bra miljöpolicy t.ex. så kan du lämna in 5 burkar i butik och få en färskansiktsmask som kostar lite över 100 kr!
 • De har en bodylotion där allt förutom skatt går direkt till välgörenhet. Och de går till lokala organisationer.
Och ja vad mer kan man önska av ett företag? Önskar bara att de skulle sälja nagellack också.
 
Tänkte lista upp mina produkter och sedan ska jag recensera allting för olika användningsområden.
 
Från bilden:
Schampo kakan Honey i Washed my Hair och balsam kakan Jungle.
Ansiktsmasken Mask of Magnaminty
Skrubben Rub Rub Rub
Nagelbandscremen Lemon Flutter
Och den lilla innehåller Charity Pot köpte sedan en stor
 
Och andra produkter jag har är:
Ansiktskrämen Imperialis
Bodylotionet Symapthy for the Skin
Skrubben You Snap the Whip
Färska ansiktsmasken Brazened Honey
Och tvålen The Godmother
 
Besatt? Bara lite.

Topp Spin-off serier!

| Postat i: Serier
0
 
 1. CSI Miami
 2. The Originals
 3. The Flash
 4. NCIS
 5. Once upon a Time
 6. Angel
 7. Private Practise
 8. Ravenswood
 9. Csi New York
 10. Joey

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
 OPI, Gina Tricot - Berry Glitter

Reflexskärm vid produktfotografering

| Postat i: Tips
0
 
 
En reflexskärm är inte bara bra vid porträtt utan den kan också vara väldigt praktisk vid produkt fotografering.
 Här ser vi ett enkelt exempel. Fotad med stativ och exakt samma inställningar och enda skillnaden är att den övre använde jag reflexskärm. Speciellt bra då jag inte har något riktigt bra fönsterljus. Då är detta helt klart en lifesaver.

Fonter del V

| Postat i: Tips
0
 

The Time Traveler's Wife

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Jag har kryssat av ännu en bok på listan. Boken handlar om ett par som har en väldigt annorlunda kärlekshistoria. Mannen kan resa i tiden och redan som sexåring träffar hon sin man som då är nästan 40. Jag gillade verkligen boken. Den var så annorlunda mot de flesta andra kärlekshistorier. Den blev så djup. Och den var ju övernaturlig men det kändes inte så övernaturligt i boken. Jag får erkänna att jag är lite av en sucker for love stories en den var väldigt bra! Men jag var rätt tveksam först om den skulle vara bra. För några år sedan såg jag filmen som jag gillade. Och undrade om den verkligen skulle göras bra som bok. Men hon lyckades verkligen. Ska nog se till att se om filmen. Kom också att tänka på att detta är den första moderna boken jag läst från listan. I alla fall i år. Annars är det väl Harry Potter Böckerna och Da vinci koden som utspelar dig runt 2000-talet.

100 saker jag älskar # 8 - Politik!

| Postat i: Blogglistor
1
 
Jag har under en längre tid varit väldigt intresserad av politik. Jag älskar att debattera. Och det finns många frågor jag har åsikter om.Tyvärr trakasserar jag ibland mina vänner lite för mycket med mina argumentationer. Men jag blir väldigt upprörd över mycket saker i samhället! Och helt ärligt undrar jag ibland hur man faktiskt inte kan vara intresserad av politik? Menar politikerna styr faktiskt över ditt liv till en stor del. Och borde man inte vela vara med och påverka sitt liv mera?
 
Jaja maybe it's just me. Men jag älskar verkligen politik!
 

New Experiences

| Postat i: Foto: Övrigt, Tankar
0
Idag blev det lite oplanerat en massa nya erfarenheter. Jag har lärt mig att flera stationer på gröna linjen är riktigt fula. Flera av dem är helt enkelt inrett med kakel i fula intetsägande färger. Menar kom igen? Var det verkligen någon som tyckte det var snyggt? Sedan åkte jag pendeltåg för första gången också. Ännu en sak jag kan kryssa av min Stockholm bucketlist (Inte för att jag har en men i alla fall) Och sedan gick jag till biblioteket och tydligen så var boken jag ville ha försvunnen. I mean really? Det är ett bibliotek hur kan en bok försvinna? Okej rätt enkelt kan den försvinna. Det är väl bara att ta boken och gå. Ingen kommer nog lägga märke till den om man gör det lite skickligt. Men det är rätt lågt att stjäla från ett bibliotek.
 
Men man behöver lite annat för sig ibland. Nu ska disken göras, smink ta borts och sedan tryckas in lite tyska verb. 
 
Kom på att jag aldrig publicerade dessa.

Stockholms Bilder IV

| Postat i: Foto: Resor
0
 

February Favorites

| Postat i: Blogglistor
0
Flormar - IT04 Icy Top, Nordic Cap - NP58, Gina Trocot - Konfetti, Viva la Diva - Dark Star, Isadora - Angel Wings, Isadora - Peacock.

Nagellack to die for right now!

I Actually Did it!

| Postat i: Tankar
0
Tenta. Projektledning. Jag klarade mig.
 
Kände mig väldigt tveksam med en dags pluggande. Men det gick faktiskt! Jag klarde det! Har så mycket bättre självförtroende förra året och ger inte upp så enkelt! Så det handlar om att tro på sig själv och inte ge upp och tro man inte kan för då kan du heller inget!
 
En läxa jag fick lära mig den hårda vägen!

I Love Tea!

| Postat i: Blogglistor
0
 
Som student som hatar kaffe är te en räddare. Jag dricker sjukt mycket te. (Tyvärr kan jag inte dricka te på morgonen då jag tar mina järntabletter då och te hämnar järnupptag till min stora förtret) Och tänkte presetera mina favorit teer.
 
 1. På första plats kan inte annat än Indian Spice hamna. Det bästa teet någonsin!
 2. Himla Gott lever faktiskt upp till sitt namn.
 3. Tredje plats var intelika självklar som de två första. Men just nu är det Forest Fruit men kan lika gärna ändras.
Köpte faktiskt nyligen 4 nya te sorter på impulsköp. Japp jag impulsköper te. Har just nu 14 olika tesorter att välja mellan. But I love it! Jag kan alltid välja och vraka i te!

Förstörda Planer

| Postat i: Tankar
0
 
Tanken var att jag skulle ta mig till skolan före 9 och ta ett bra bord och sitta där tills 4-5 på eftermiddagen sedan gå hem diska och läsa en bra bok. Well saker går inte alltid som man tänkt sig. Tydligen verkar Sl ha kaos i hela sin kollektivtrafik idag. Det var förseningar för mig upp till en halvtimme så avvaktade lite och blev seda nbara ca 12 minuter försenad. Men fick ett bra bord ändå. Men såklart. Mensvärk.
 
När man tryckt i sig 2 Alvedon och de inte hjälpt på en och en halvtimme då går jag hem. (Okej jag svängde förbi Lush för jag bestämde mig för att köpa en ansiktskräm. Kan inte tänka mig att ha annat en Lush som vårdande produkter på mitt ansikte längre. I'm bad i know. Men det håller nog sen länge.) Så nu ligger jag i min säng med sällskap av en tekopp och algebra boken. Och kursen känns inte så hopplös. Det känns som det kan gå.
 
Så ska ta ett par minuter för att restarta hjärnan, hämta mera te och sedan fortsätta. Och asså jag älskar detta med högskolelivet! Inga krav om var du borde plugga på dagarna. Just idag var det bästa för mig att bara ligga i sängen med boken. Det med 10 gånger bättre resultat än om jag hade tvingats sitta i skolan. Älska Studentlivet!

Stockholms Bilder III

| Postat i: Foto: Resor
0
 

Vardagsmakeup

| Postat i: Tankar
0
 
Jag brukar sminka mig till vardags. Inga stora komplicerade saker utan tar under 10 minuter. Har två olikavarianter jag kör beroende på hur jag känner mig för dagen.
 
När jag bara vill piffa upp mig lite brukar jag  bara köra Garnier BB Cream som inte är så teckande och sedan bara ta puder Isadora Anti Shine Mattifying Powder på det. Och ja såklart lite mascara från Flormar ''crazy Look Mascara. Man känner sig lite mera uppiggad.
 
När jag däremot vill ha något mera teckande tar jag primern Isadora Under Cover Face Primer underst och sedan foundation Maybelline Fit Me! och puder igen. Ger ett väldigt teckande resultat och med primern så håller det hela dagen! Så kör man en heldag i skolan känns det bra att man inte ser ut som hej kom och hjälp mig på slutet. Sedan använder jag ofta ögonskuggan Ghetto från Make up store. Älskar brunögonskugga. Perfekt till vardags. Neutralt och bra! Sedan händer det att lite läppstift åker på.
 
Så makeupen beror helt enkelt på hurjag känner på morgonen. Men jag gillar att sminka mig på morgonen det känns som om man sätter tonen för dagen. Jag gillar att känna mig fin och fräsch.

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
1
China Glaze - Your Present Required

Kände inte för att ha svarta naglar mer. Så drog på ett glitter från China Glaze i stället. Även om jag inte gillar bara svart älskar jag svart som bas.
 

Mina Skobestyr

| Postat i: Tankar
2
 
Well jag har aldrig varit något fan av sko shopping. Behöver jag något hittar jag det aldrig. MEN i november i found it. De perfekta vinterskorna. Snygga, bekväma, varma och sa jag sjukt snygga? Men vad händer? Dragkedjan går sönder efter en månad! EN MÅNAD! Kom igen ett par vinterskor för 600 ska man kunna ha minst två vintrar. Och jag fick då ta förra årets skor. Skor som sulan inuti i hälen på båda skorna var alldeles sönder. På båda. Efter kanske 6 månader? Så där var ju 500 bortkastat då de bara höll en vinter. Men jag hade inga andra så då får man ignorera att det gör lite ont då jag inte hade någon större lust att springa och leta nya. Så går i dem kankse 2 veckor. Vad händer? Sulan under skon losnade på ena framtill. Ja det märktes då det plötsligt blev väldigt blött. Så helt värdelösa kan vi konstatera.
 
Så två skor helt förstörda. Slut? Nej. När jag var hemma släpade jag med mig ett par gamla skor som dragkedjan krånglade på men när jag skulle hem nästa gång fick jag ta dem. När jag sedan går till tåget mörker jag något känns konstigt. Sulan på den ena håller på att falla sönder. Japp. De var äldre men kom igen! Så dåliga borde skor inte få vara! Så ja blev ändå tvungen att handla nya vinterskor.
 
Så vad har jag lärt mig av allt detta? JAG SKA ALDRIG MERA HANDLA PÅ DIN SKO! Både skorna jag köpte i år och förra året köptes där och hur gick det? Visst de jag köpte i år fick jag tillbaka pengarna på men jag hade hellre velat ha bättre kvalité på skorna så jag kunde haft de i alla fall 2 vintrar. Det är väl det minsta man kan begära? Men i alla fall jag tycker mig se ett mönster när båda skorna har gått sönder. Så aldrig mer! Så usel kvalité. Jag förväntar mig mera av ett par skor för 500.
 
Men jag hittade faktisk nya på Scorett. Halva priset dessutom. Okej snygg, bekväma och okej varma. Och förhoppningsvis kommer dessa hålla resten av vinterna annars för jag nog psykbryt på det hela.
 
Och som bonus hittade jag också de undre skorna. Sjukt snygga! Blir perfekt lite senare i vår. 

Gymnasiet Vs Högskola

| Postat i: Tankar
0
Det finns sjukt mycket olikheter mellan högskola och gymnasiet. Sjukt många. Så tänkte skriva lite om olikheterna här.
 
 • Det första jag märkte var att klassen blev mycket större. Förutom klass så har man en sektion. Sektionen på min skola är indelad i alla av samma program + kankse liknande program ingår i sektionen. I sektionen finns en hel del aktiviteter som sittningar och liknande. Vi har dessutom egna sektionslokaler.
 • Nu har man bara ett par kursersamtidigt och allt är uppdelat i perioder med 4 på ett år och avslutas med en tenta period. Så tentorna ligger alltid rätt nära varandra.
 • Lektionerna är också annorlunda. Nu heter det föreläsningar och övningar. Föreläsningarna är i stora salar där alla får plats. Sedan längst ner står läraren och pratar. Endare power point eller tavla. Och alla salar är utrustande med minst 4 tavlor som kan rulla upp och ner. Oftast så måste man anteckna allt själv. Sedan är det övningar man kan gå på som är mindre. Oftast finns det flera olika övningslärare som man kan välja bland.
 • Du behöver inte gå på föreläsningar. Det enda du behöver gå på är obligatoriska saker. Om du missar något obligatoriskt får du helt enkelt göra det nästa år. Inga second chanses. Obligatoriska saker är saker som labbar och annat. Så resten behöver du inte ens dyka upp på om du inte vill. Och när du väl är där kan du sova dig igen eller spela på mobilen utan att någon bryr sig.
 • Matlåda är oftast standard bland studenter. Så man tar med och värmer. Annars finns restauranger på campus.
 • Ingen bryr sig om du inte klarar dig. Allt ansvar ligger på dig. Ingen annan. Finns mycket hjälp att få men du måste hitta hjälpeningen kommer att bara komma om saker går dåligt.
 • Att spendera helgar och kväller i skolan är faktiskt inga konstigheter. Det är snarare helt normalt.
 • Vi har dessutom ett eget kort för att öppna dörrar. T.ex. datorsalar och alla salar på kvällar och helger.
 • Dessutom använder du samma kort om du ska skriva ut saker. Du får ett visst antal sidor per termin du kan skriva ut. Och det behövs!
 • Också en sak jag reagerade på i början. I princip alltid får man ex tentor att plugga på. Och måste säga jag älskar det. Känns bra att veta ungefär hur tentan kommer se ut innan.

Dessa tycker jag är det största skillnaderna. Och de jag kommer på förtillfället. Och måste säga högskola är på många sätt mycket roligare än gymnasiet! Alla är så studiemotiverade på ett helt annat sätt.

Stockholms Bilder II

| Postat i: Foto: Resor
0