Livet

| Postat i: Foto: Natur
0
 
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
0
 
Svart är annars en färg jag annars bär. I alla fall inte ensamt. Finns bara ett undantag - begravning. Annars känns svart som en sådan sorgsen färg.Men idag är svart väldigt passande.

The Three Musketeers

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Så idag kryssade jag av årets första bok från listan. De Tre Musketörerna.
 
Denna var den första äventyrs boken från listan och jag gillade den! Den var faktiskt spännande och jag kan rekomendera att du borde läsa den! Men något jag tänkte på att de inte är speciellt ädelmodig som de verkar. Om jag tänker på det jag hört så tycker jag inte de är så bra hjältar. De har otrohetsaffarär, faller för varenda kvinna han möter, börjar att strida för ingenting, lätt förolämpade, nästan mördar folk och listan kan göras lång. Visst en för alla, alla för en men några historiska hjältar? Knappast. Men jag har satt upp de två andra böckerna på min andra lista. Så i år eller nästa ska de läsas. Och blev sugen på att se om någonmusketör film! Finns ju ett par att välja bland!

Några bortglömda bilder

| Postat i: Foto: Natur
1
 

Bästa böckerna hitills!

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Satt och funderade på vad jag tyckte om böckerna jag läst för mitt lilla bokprojekt. Var ju ändå 10 jag kryssade av på ett halvår. Inte illa om jag får säga det själv! Här har ni böckera i ordning över hur bra jag tyckte de var.
 1. 1984
 2. Animalfarm
 3. Jane Eyre
 4. The Great Gatsby
 5. Emma
 6. Catch 22
 7. Adventures of Sherlock Holmes
 8. Sense and Sensibility
 9. Tess of the d'Urbervilles
 10. To Kill a Mockingbird

Tänkte inte kommentera allt bara toppen och botten. För mig var båda Orwell böckerna självklara val för toppen. Asså de var verkligen fantastiska böcker. Två böcker alla borde läsa under sin livstid! To kill a mockingbird tyckte jag var lite långtråkig och jag fattar inte hurden kan vara så känd. Så bra är den inte. Tess är väl inte dålig men sämre än de andra böckerna jag läst.
 
Och tänkte också avslöja vilka böcker som jag planerar att läsa från listan 2015.
 
 1. Svindlande Höjder
 2. Räddaren i nöden
 3. Unga kvinnor
 4. Tidresenärens hustru - Har sett filmen och den var riktigt bra.
 5. Vredens Druvor
 6. Anna Karenina
 7. En Geishas Memoarer
 8. Hundra år av Ensamhet
 9. De tre Musketörerna
 10. Oliver Twist
Böckerna fick bli på svenska då jag skrivit upp dem på svenska. Ni vet för att faktiskt kunna hitta på biblioteket.
 

Fick bli ganska blandat. Den jag är mest nyfiken på är Hundra år av ensamhet. Annars känns det mest vi får se. Förutom dessa 10 har jag en lista på 5 (Det blev 6) som inte är på listan. Den första var som jag tidigare skrivit Northanger Abbey. De böckerna får ni däremot se efter jag läst dem.

Supernatural

| Postat i: Serier
0
Har haft ett hat kärleks förhållande med Supernatural sedan typ säsong 6. Jag gillade mera när de löste en sak per gång med små subplots i stället för att inte jaga och hjälpa människor utan i stället ha någon stor major plot som blir uttjatad i längden.
 
Men så kommer något riktigt jäkla bra avsnitt. Alltså BRA. Kreativa originella och så jäkla klockrena att jag börjar älska serien igen.
 
Först när de förnyade för en säsong 11 blev jag sur. Nu efter att ha sett episod 200 så blev min reaktion ett sentimentalt ja. Pleeeese give me more supernatural! Mer!
 
Funderar nästan på att börja se om serien från början för att få se de första säsongerna igen. Jag saknar dem. Och det finns faktiskt mycket bra med den här serien. Som sagt kreativa idéer, bra stories och något som jag alltid uppskattar - att många karaktärer kommer igen. Alltså de kommer lite random i något avsnitt och så kommer de igen random. Och jag älskar det för det ger serien karaktär och lite realism i allt supernatural. För jag hatar serier med till och med stora och viktiga karaktärer som bara försvinner för att aldrig nämnas igen. Det förstör väldigt mycket i en serie. Men som sagt i Supernatural gör de tvärtom och har ofta karaktärer som kommer igen.
 
Så jag ser fram emot nästa halva av Supernatural och jag kommer kolla på serien nästa år också!
 
 

Stockholms Bilder I

| Postat i: Foto: Resor
0
 

Favorit Serier

| Postat i: Serier
0
 
Topp 10 Mordserier

Ni vet mordserierna om valfri uppsätting av team från någon myndighet som löser ett mord per avsnitt. Finns en hel del av dem. Och jag gillar mordserier och ser på flerastycken. Här är mina favoriter i ordning.
 1. Cold Case
 2. Criminal Minds
 3. CSI Las Vegas / CSI Miami
 4. Castle
 5. The Mentalist
 6. Bones
 7. Hawaii 5-O
 8. CSI New York
 9. Numb3rs
 10. NCIS

Bäst tipset ni någonsin kommer att få - Studietips #1

| Postat i: Tips
0
Ibland får man lära sig saker den hårda vägen. Ni vet alla studiefiler man har på datorn? Uppsatser och liknande. Speciellt dem man ännu inte skickat in. Ja sådana har vi väl alla. Så vad händer om datorn krashar? Krashar? Det hade ni väl inte tänkt på.
 
- Så spara alla filer som är viktiga på dropbox eller google drive. Så även om datorn får issues så försvinner inget. Det är också praktiskt om du vill skriva i skolan.
 
Men man ska alltid spara även om man inte tror det kan hända. För det händer!

En bra dag!

| Postat i: Foto: Resor
0
Satt och lekte. Vet inte vilken jag gillar bäst eller om jag gillar någon. Jaja.


Faktiskt haft en riktigt bra dag idag!
 
Jag har bott i Stockholm ett tag nu men har fotat alldeles för lite. Så bestämde mig för att ut och fota! Så släpade med mig en vän och fotade gamla stan och lite på söder. Ska kolla igenom bilderna i morgon. Någon bra måste jag väl ha fått även om det var tråkväder!
 
Sedan blev det lunch på stan och fika i hans lägenhet. Och tur har man som har vänner som hjälper en med tyskan när det behövs! Och sedan bara ha kul! Det var välbehövligt! Inte tänka på alla issues i livet. Utan bara ha en kul dag! Måste göra detta oftare.
 
Och ja jag vill sätta mina Stockholms bilder i Rese kategorin. Eftersom ingen annan kategori passar och hade jag inte bott i Stockholm hade det varit resebilder.

Fonter del IV

| Postat i: Tips
0
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
1
 Salt & Pepper från Gina Tricot.

Tenta Vs Prov

| Postat i: Tankar
0
Det finns en hel del skillnader mellan högskola och universitet och gymnasiet. Ett av dem är proven eller tentor som det kallas på högskolan. Tänker lista dem här. Och skriver bara hur det är på KTH har ingen aning om hur det är på andra skolor.
 
 • Redan veckor innan tentan gäller det anmäla sig till tentan på hemsidan. Ingen anmälan så är det inte säkert du får skriva tentan även om du läser kursen.
 • Du sitter inte i det vanliga klassrummet med läraren som övervakar. Det blir någon random sal de tilldelar. Är det bara klassen som skriver brukar det vara ett par salar som man kan välja på. Är det större tentor blir man oftast tilldelad en sal och innan tentan börjar kollar de vad du heter och ser att du är i rätt sal.
 • Du måste stänga av mobilen och får inte ha den i fickan. Really? Japp. Alla väskor, jackor och mobiler hängs undan där de inte kan nås.
 • Du måste ha ID med dig så du kan identifiera dig. Någon gång under första timmen kommer tentavakten och gillar ditt ID. Och skriva på placeringslistan vart du sitter i salen.
 • Tentavakten är en random person. Alltså inte någon lärare du sett sedan tidigare.
 • Du får komma max 45 minuter försent.
 • Och p.g.a. den regeln får du inte lämna klassrummet under en första timmen. Inte ens för toa besök.
 • Sedan efter första timmen får du gå men måste skriva på en lista när du gick och när du kom tillbaka. Bara en från varje klassrum får gå i väg samtidigt. Är någon på toa får du vänta på att personen kommer tillbaka.
 • Och dessutom sitter oftast en tentavakt utanför som ser till att du inte går någonstans konstigt.
 • Någon lärare i ämnet brukar dyka upp en eller flera gånger under skrivtiden. Så man har chans att ställa frågor om det skulle behövas.
 • Också ska du skriva personnummer på allt. Och på en sida ska det stå hur många sidor du lämnar in och vilka uppgifter du försökt lösa. Att du skrivit rätt kontrolleras av tentavakten innan du får gå.
 • Också får du inte skriva på baksida på pappret. Allt ska lösas på bara ena sidan.
 • Du får också ha valfri tentamat med dig under skrivtiden. Gillas när man kan ha 5 timmars tenta.
 • Resultat kommer personligt på hemsidan och tentorna skannas in så du kan se hur det gick.
Så alltså en hel del skillnader. Min största mardröm är att glömma lägget inför en tenta!
 
Men det är bra med regler och noggrannhet så inget försvinner.

Tangle Teezer

| Postat i: Tips
0
 
Asså när denna borste Tangle Teezer blev rekomenderad på en massa bloggar tänkte jag att det är en hårborste. Vad kan vara såspeciellt med en hårborste? Men innan jul så gickmin gamla trogna hårborste sönder. Så jag behövde en ny. Man kan ju inte leva utan en hårborste. Och jag kände varför inte testa?
 
Och? Den var jäkligt bra! Lätt att reda ut tovor och utan att slita. Det är mycket mindre hår som fastnar i borste. Sedan den känns mycket mera skonsam då man inte behöver slita. Så ja den var faktiskt värd pengarna! Och en hårborste kan man ju ha flera år så jag tycker den var en bra investering.
 
Köpte min på Kicks.

Northanger Abbey

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
 En av anledningarna jag började med min lista varför att jag ville läsa mera av de kända klassikerna för att se varför de var så kända och den andra var att jag inte visste vad jag ville läsa. Så helt enkelt få upp insperationen och se vilka böcker jag faktiskt gillar. Så denna blev min första bok utanför listan. Northanger Abbey av Jane Austen.
 
Jag kände att då jag läst alla andra böcker ville jag även läsa den sista. Den var bra även om jag önskat att jag läst den före jag såg filmen. Faktiskt synd att jag såg alla filmer före. Men speciellt denna då den var väldigt lik filmen i princip allt var lika. Men det kan man ju inte veta före och jag hade gått miste om Austens skrivsätt. Jag gillar verkligen hur hon skriver. Det är så mysigt på någotvis. Och tyckte denna var lite annorlunda språkmässigt ände andra. Och är nog inte så konstigt då den var den första boken hon skrev.
 
Så har du läst de andra Austen böckerna tycker jag att du också ska läsa denna.

Vårens Lektioner

| Postat i: Tankar, Vardag
0
Kom precis hem från två timmar av algebra föreläsning och tre timmar av tyska. Mitt huvud är tomt.
 
 
 
Men jag tar mig lite tid skriva om kurserna jag har nu. Först är det tyska. Ingen riktig tenta utan kontinuerlig examiation. En lektion på tre timmar i veckan från januari till juni. Det ska bli kul meden språkkurs nu. Ja allt som inte är matte är kul. Så ser framemot detta! Även om jag vet att redan i morgon måste jag sätta mig ner med tyska läxan.
 
 
Algebra. Min kära algebra. Tror ändå algebran är den bästa matten. Det är inte så mycket traditionell matte över den. Därför är den mycket mysigare än envarren.
 
Så imorgon börjar dagen med algebra. Sedan ska jag försöka lista ut vad min tyska läxa är. Hela lektionen var på tyska och tappar du koncentrationen från en sekund är du helt lost. Så ska försöka se över vad jag ska göra tills nästa vecka. Så upp i morgon klockan 6. Och jag som har usla sovtider. Hur ska jag komma upp?

Klarat tentan!

| Postat i: Tankar
0
Asså jag klarade den! Den jäkla matte tentan är avklarad!
 
Min plan var egentligen att fira med champange när den var avklarad. Men ja.. Jag är inte så glad som jag borde ha varit. Jag hade behövt vara glad åt detta. Men idk... Kanske kommer glädjen. Kanske efter begravningen då man fått en chans att lägga det bakom sig.

Topp 10 COTD 2014

| Postat i: Colour of the Day
1
 
Mina favoriter från 2014! Gud vad jag älskar nagellack!

Efter tenta stress

| Postat i: Tankar
0
 
Är jag den enda som har efter tenta stress? No idea. Men jag blir alltid typ underliggande stressad efter tentorna. Eftersom jag vill få bekräftat hur det gick. Och det känns somman inte kan gå vidare med andra kurser om man inte vet om man måstre stressa med de gamla kurserna också. Så just nu är det matten jag stressar med men jag borde få reda på den senast onsdag och även om det är så att man inte klarade den så vill man veta. Så tills jag vet så har jag svårt att fokusera på annat.
 
Men jag är optimistisk jag har till och men gjort min hög redo. Hög? Jo en hög med alla kurspapper. För det finns inget mera tillfredställande efter en tenta än att kasta alla papper. För då känner man verkligen i hela kroppen it is over! I made it!
 
Men idag ska jag försöka gå igenom kurserna jag har denna period. Och sen börjar lektionerna imorgon.

Uppdaterad Serielista

| Postat i: Serier
0

Serier jag har sett klart:

24

30 rock

Alcatraz

Alias

Anna Pihl

Angel

Arrested Development

Breaking bad

Buffy the Vampire slayer

The Carrie Diaries

Charmed

Csi Miami

Csi New York

Dark Angel

Desperate Housewifes

Dexter

Dirty sexy money

Drop dead diva

Entourage

Friends

Fringe

Ghost whisperer

Gossip Girl

H2O just add water

Heroes

House

How i met your mother

Joey

Legend of the seeker

The lying game

Merlin

My name is Earl

Numb3rs

The Oc

Once upon a time in wonderland

One Tree Hill

Prison break

Ravenswood

Sabrina the Teenage Witch

Scrubs

Sex and the city

The sopranos

Trophy wife

True blood

Twisted

Ugly betty

Without a trace

 

 Serier som jag är up to date with och väntar på kommande avsnitt eller säsonger

2 Broke Girls

American dad

Anger management

Arrow 

Atlantis

Awkward

The big bang theory

Bones

Bron

Cougar town

Criminal minds

Csi las vegas

Devious Maids

Family guy

The Flash

The fosters

Glee

Greys Anatomy

Hart of Dixie

Hawaii 5-o

How to get away with murder

The Mentalist

Modern Family

New girl

Once upon a time

The Originals

Pretty Little Liars

Red band Society

Revenge

South Park

Stalker

Supernatural

Switched at birth

Teen wolf

The Vampire Diaries

The Walking Dead

 

Serier jag försöker se i kapp

Black Sails

Castle

Cold Case

Da Vinci’s Demons

Dawson’s Creek

Game of thrones

NCIS

Nikita

Orange is the New Black

Person of interest


 

Serier jag inte såg klart

American Horror Story

Camelot

In Plain Sight

Lost

Rome

The Office

The Secret Circel

Touched by an angel

Two and a half men

Twin peaks

Veronica mars

 

Blev en del förändringar på listan. Speciellt i det senaste då flera dagar bara har bestått av att ligga i sängen och se på serier.

Blev bara en serie som blev avslutad denna gång. Anna Pihl en dansk kriminal serie. Den gick långsamt att se då de pratade danska så man var faktiskt tvungen att se och inte bara ha i bakgrunden. 3 säsonger lång på 10 avsnitt vardera. Var ingen vanlig kriminalserie utan upplägget var lite annorlunda. Ingennagelbitare men man blev intresserad och man ville se klart.

Däremot såg jag i kapp flera serier. Bland annat komedi serierna 2 Broke Girls och Anger Manegment. Måste söga att jag älskar 2 Broke Girls den har så dirty humor. Helt klart en av de bästa komediserierna. Anger Manegment med Charlie Sheen är inte ens i närheten av så bra som Two and a half men menden är okej att se på. + för att säga fuck you till alla och göra en säsong 90 episoder lång.
Sedan var det två äventyrs serier som båda stod på min jag vill verkligen se lista. Arrow & Atlantis. Båda är det lite fantasy över mer eller mindre. Atlantis mer Arrow mindre. Och båda är riktigt bra. Och när jag kom i kapp Arrow såbörjad jag också se den nya spin off serien från Arrow som heter The Flash. Denna är mycket mera fantasy än Arrow. Huvudpersonen har lyckats få övernaturlig snabbhet.
Bron är en dansk och svensk briljkant serie. Båda säsongerna var extremt bra. Helt briljanta helt enkelt! Och det är ett riktigt högt betyg när det kommer från mig.
Och till sist har jag sett på väldigt mycket Greys Anatomy. Jag har varit helt fast. Ibland älskar man karaktärerna och ibland hatar men dem. Och den har hållit mer eller mindre i 10 säsonger och ska börja på den elfte som just nu går på tv.

Är bara en serie som jag typ börjat på. Cold Case. Såg den när den gick på TV och har sett de två första säsongerna men nu har jag börjat på den tredje. Älskar den här serien.

Och så kom jag fram till att Twin Peaks inte är något för mig. Fattar inte varför den är så populär.


Saker jag inte skulle klara mig utan

| Postat i: Tankar
0
 
Nu när jag pluggar på högskola skulle jag inte klara mig utan kalader. Schemat är annorlunda varje vecka en ton saker att komma ihåg varje vecka. Vissa har allt i mobilen men jag gillar pappersform bättre. Man får en mycket bättre överblick. + att jag kan färgkoda allt. Jag har en färg för varje ämne och en för andra saker. I år testar jag en kalender med en sida för varenda dag och hitills gillar jag det bättre. Även om jag gillar att ha överblick så gillar jag att jag får mera sakför anteckningar för varenda dag. T.ex. biblioteksböcker ska lämnas in, uppgiftersom borde vara klara eller liknande. Det blir inte kladdigt så lätt som jag tyckte det blev med den förra.
 
Och sen jag måste säga att ett armbandsur är riktigt praktiskt. Allra mest på tentor när jag alltid lyckas hamna i ett klassrum utan klocka. Men också annars att man sabbt kan veta tiden utan att ta upp mobilen eller om batteriet tar slut.

Christmas Gift

| Postat i: Vardag
0
 
 Fick mest ni vet användbara saker till julklapp. Och det är välbehövligt när man bor själv. Men förutom användbara saker fick jag en fjärrutlösare till kameran det var lovely! Älskar den! Sedan ett polarisationsfilter och en sjukt snygg ryggsäck! Har egentligen inte gillat min gamla alls så nu harjag en snygg att ha till skolan. Och jag behöver en ryggsäck annars kommer jag döda mina axlar. Kan inte förså hur folk orkar släpa saker i väskor.
 
Idag när jag gickoch handla så hade jag en kasse och en ryggsäck. Kassen dödade mig. Ryggsäcken som var dubbelt så tung gick okej. Så varför göra det värre för en själv? Speciellt när det finns snygga ryggsäcker! Min är införskaffad från Junkyard.se.

Fonter del III

| Postat i: Tips
0
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
1
 
Det undre är S04  från Flormar sjukt snygg! Älskar deras nagellack. Sedan dagen efter bestämde jag mig för att sätta på mitt nya nagellack Blue Frost

Tröstshopping

| Postat i: Vardag
0
Gina tricots egna märke - Shimmer Night, Salt & Pepper, Berry Glitter, Konfetti, Turquiose Dust, Milkshake, Purple Glitter.
 
Tre var för ordinarie pris 4 var tio kronor styck, vilket verkligen var ett sjukt awesome price! Jag älskar rea. Älskade speciellt Berry Glitter och Salt & Pepper.
 
Maybeline Color Show - Winter Baby, Peach Pie, Corals Up, Pow Green och Downtown Red.
 
Rea och halva priset så passade jag på. Älskade färgerna och bestämde mig för att köpa ett vitt då det var rea och jag har börjat använda mycket vitt.
 
Isadora - Angel Wings, Peacock Viva La Diva - Bora Bora H&M - Blue Frost
 
Mera rea. Älskar Angel Wings och Peacock. Båda helt underbara!
 
Så ja det var min reashopping av nagellack. Blev en del. Och jag vill bara måla! De är så sjukt fina!
 
Body Shop är ju egentligen ganska dyrt men var typ halva så jag ville testa den här scruben. Får se omThe Body Shop är bättre.
 
 En massa rea shopping för 10 kr och 5 kr från Lagerhaus. En pärn för recept, en bricka, två grytlappar, kökshadduk, två örngott, plastvisp och några sudd. 
 
 
Och för egen organiserinng behövde jag några nya snygga block. Hittade dessa också på lagerhaus. Älskar dem!

Det har hänt mycket sedan sist

| Postat i: Foto: Natt, Tankar
0
 
Japp en hel del har hänt sedan jul. Datorn? Fungerade ett tag innan den kraschade igen så sitter med en ny dator. Förlorade ett par dokument och bilder men inget oersättligt. Och sitter nu med ett beslut om att aldrig köpa en dator från Acer igen. ALDRIG! Kom igen! En dator ska hålla längre än ett och ett halvt år.
 
Sitter också här med en del saker mindre. Två tentor och en farmor mindre. Så veckan innan matte tentan bestod av serie tittande i min säng lite tröstshopping men mest med att känna mig riktigt tom. Först ledsen sedan bara tom. Tomhets känslan har börjat försvinna och saker känns normalt. Normalt. Livet är bra konstigt är det inte? Men det finns där under men jag kan fungera och tänka mera normalt och inte ha känslan i hjärtat längre att allt är tomt.
 
Så man försöker leva ändå på något vis för man kan ju inte lägga sig ner och dö för vad hjälper det? Kommer hon tillbaka? Blir något bättre? Nej.
Så man försöker leva för ibland glömmer man helt enkelt bort det ett tag och livet känns inte lika hemskt längre. Och jag hade lite av en uppenbarelse igår. Då det i princip hela december och januari känt som om allt som kan gå fel bara gör det. Känt mig nere innan farmor gick bort och ja blev inte bättre av det. I går hände en bra sak som inte var kontrollerat av mig eller någon annan utan bara en bra sak for no reason. Jag är egentligen inte troende eller så men det kändes lite som om livet vände då att det faktiskt kan gå bättre.
 
Och tentorna då? Well vill inte säga något tills resultatet kommer. Kanske matten kommer på måndag dom är faktiskt sjukt snabba att rätta på matte institutionen. Cred till dem! Till skillnad från vissa som ger oss en tenta på fyra frågor tillbaka absolut sista dagen på kvällen.
 
Men även om mattetentan gick bra så tveksamt om jag blir glad. Har sedan tidigare associerat döda farföräldrar med matteprov. Tanken va ratt fira med champagne när jag klarade den förbannade tentan. Men nej. Får se om jag ens blir glad.
 
Nu ska jag försöka börja blogga igen så att mitt liv kan bli lite mera normalt igen. Och på tisdag drar kurserna igång igen. Så mera saker blir normalt. I Guess that is good.