Exciting life

| Postat i: Foto: Landskap, Foto: Stad
0
 
Idag blev det bara plugg. Annars nichts. I morgon ska jag se till att gå upp tidigt, plugga på förmiddagen, fixa klart med bilder och röra på mig! Japp ännu en dag i mitt exciting life!
 
 

Serier del 15

| Postat i: Serier
1

 Anna Pihl

Anna Pihl är en dansk polisserie som kretsar runt polisen Anna Pihl. Logiskt? Japp. Det är ingen case serie som fokuserar på ett fall i varje avsnitt utan fokuserar mera på hennes liv. Jag tyckte det var lite kul med en polisserie som inte hade brott som det största fokuset. Brotten var mera i skymundan. Tre okej säsonger som var en serie jag tyckte om att se på när jag tröttnat på mycket annat. Jag gillar att den var dansk. Kändes kul att se annat än amerikanska serier!

Anger management

Typ en av de bästa komedi serierna som finns! Alla borde se den! Men de bord inte ha gjort en ny säsong så många år efter... Den slutade jag se. Men den är så annorlunda än andra serier och blev bättre hela tiden!

The Carrie Diaries

ÄR väldigt tveksam till den här serien. Känns inte som värdig Sex and the City. Den kändes lik alla andra tonårs draman fast sämre. Plus en hel del motsägelser från serien. Så nja är inte någon jag kanske egentligen skulle rekommendera men gillar man satc så kan man ju kolla in den i alla fall.


Oliver Twist

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
Skamligt nog var detta den första Dickens boken jag läst! Dåligt Anna Dåligt!
 
Men i alla fall. Jag hade redan sett en filmversion av boken så jag visste typ vad som skulle hända och jag önskar ärligt talat jag läst boken före.Det var lite tråkigt att jag typ visste vad som skulle hända. Tror den hade varit bättre om jag inte visste. Men den var trevlig att läsa och den slutade inte som filmen så det var bra! Så fick jag reda på det riktiga slutet.
 
Och jag kan förstå att den blivit så populär. Vi har pratat om den i skolan och den bär på mycket samhällskritik och skrevs under epoken realismen. Även om den skrevs på 1800-talet och samhället inte riktigt ser ut på samma sätt finns det en hel del paralleller att dra. Hur behandlas de fattiga och utsatta i samhället. Och kommer det inte fortfarande idag fram skandaler där utsatta ungdomar som ska vara under samhällets beskydd far illa? Så bokens handling är tyvärr inte så långt borta som man kan tro även om samhället idag ser annorlunda ut.

Maraton

| Postat i: Foto: Övrigt, Vardag
0
Haha mina planer att gå till biblioteket blev inte så lätt som jag trodde. Tydligen var det Stockholm Maraton idag! Vilken tur de hade med allt regn. Men jag fick krångla en del för att komma till biblioteket men jag fick faktiskt se ledarna! Får upptäcka mer av Stockholm någon dag det inte är ett maraton i stan! Men fick  min bok till sist även om det tog längre än jag väntat mig.
 
 

Chosen

| Postat i: Foto: Resor
0
 
Så sjukt trött på vädret! Ville så gärna springa runt med kameran på flera ställen jag varit nyfiken på. Men nej. Tråkigt väder och misstanke om regn. Men ska ändå se till att röra på mig till biblioteket och lämna igen lite böcker. Får se om jag lånar något för problemet är att jag inte förblir i Stockholm så mycket längre. Och då har jag en tenta så så mycket läsning hinner jag inte med. Och en nackdel med biblioteket här är att finns konkurrens om böckerna och att folk verkar vara kassa på att lämna tillbaka böcker. Flera gånger när jag letar efter böcker på webben så ska böckerna varit tillbaka lämnade för någon månad sedan! Kom igen folk!
 
Fast funderar på att gå en bit till ett annat bibliotek för att hitta en bok jag gärna vill läsa och som inte är så lång. Vi får se! Men en promenad är faktiskt alltid skönt + den ligger på ett ställa jag tidigare inte gått till så skulle kunna upptäcka lite nytt när jag ändå håller på!
 
Och ska dessutom gå i mina gamla jeans som jag kan använda igen! I vintras kunde jag inte få upp dem över låren nu kan jag faktiskt använda dem! Känns så bra att jag kan börja använda mina gamla byxor igen! För det var verkligen så gå ner eller dags att köpa en massa nya. Skönt jag slapp köpa nytt!

Colour of the Day - ABC Challange - E

| Postat i: Colour of the Day
0
 
Förvånansvärd värt hittade jag bara ett enda nagellack som börjar på E! Jag ar riktigt förvånad faktiskt!

Let it Go

| Postat i: Foto: Djur, Tankar
1
Är jag den enda som har svår att bara let things go?
 
Jag är helt klart en person som bara hänger upp mig på saker. När jag väl börjar så slutar det med att jag ångra saker jag gjorde när jag var sex år. Sex år. Seriöst!? Vad sjutton spelar det för roll nu? What is done is done.
 
Men det är inte så lätt när man väl börjar och alla ångest bara väller fram. Men när jag väl börjar försöker jag tänka vad leder detta till? Blir mitt liv bättre av att jag ältar nya och gamla saker? Svaret är ju alltid nej. Det blir bara sämre. Det leder bara till att jag mår dåligt, kan inte sova och känner mig som skit. Och varför gör man sådant mot sig själv?
 
Så hur bryter man det?
 
Jag brukar alltid först försöka tala mig själv till rätta. Att det här är ju helt onödigt. Kan du inte ändra något så släpp det. Och efter det så börjar fasen med att distrahera sig själv. Böcker, tv serier eller prata med någon. Bara man inte ältar gammalt. För hur ska man komma framåt i livet och förändra sig själv om man in tankarna är i dåtiden?
 
Och fungerar det? Japp det gör det jag ältar saker mycket mindre än tidigare. För nu känner jag igen när jag håller på att börja och slutar i tid.
 
 

Katt!

| Postat i: Foto: Djur
0
 

Var för trött för att orka blogga i går. Blev lite fattigare men en tre timmar lång promenad och fyra par skor rikare!
 
Och idag blev jag 30 böcker rikare! Jag älskar second hand! En del random men också några från min lista som jag kan läsa i sommar. Perfekt!

Det går bra nu!

| Postat i: Foto: Blommor, Hälsa & Träning
0
Haha vem kunde veta det bästa sättet att gå ner i vikt påvar att få ett delat kök och en central lägenhet? Delat kök gör att jag inte småäter så lätt eftersom då måste jag ju gå ut till köket. + så har jag frys så kan ha grönsaker hemma. När jag bor centralt så har det blivit så att jag går mycket överallt i stället för kollektivtrafik. Går till affären, centrum och biblioteket. Och jag har sprungit runt med kameran en del. Och när jag har affär så nära kan jag köpa frukt oftare! Och så kasta på 4 trappors vardagsmotion! Har gått ner 5(!) kilo sedan april och kommit i två av mina gamla jeans! Det ena paret provade jag i vintras och kunde inte ens få dem över låren!
 
Och det känns skönt. Jag vill komma ner i min gamla vikt innan sommaren är slut och de är inte så många kilon till. Men jag tar ett i taget! Har insett att promenader är det bästa motions sättet för mig. För jag gillat att gå omkring springa på samma stället hela tiden tycker jag är rätt trist. Men kanske springer mera i sommar vi får se helt enkelt! Det enda jag vet är att jag vill hålla i det här. Det känns bättre i kroppen. Jag liksom stör mig inte på mig själv som jag gjorde i vintras. I vintras kände jag mig väldigt obekväm hur min kropp kändes. Och den känslan har börjat försvinna! Och det är nog helt klart det viktigaste för mig att få känna mig mera bekväm.
 
När jag gått ner till min gamla vikt får vi se hur jag känner mig. Om jag tycker det räcker eller om jag vill gå ner mer.Vi får se hur det helt enkelt känns när jag kommer dit!
 
 

Days

| Postat i: Foto: Övrigt
0
 
Lååångsamma dagar. Just nu känner jag att jag helt enkelt tänker äta, dricka te, radera lite bilder och sedan tänker jag lägga mig i sängen och läsa och förhoppningsvis sova tidigare än ett...

Serier jag skulle vela se II

| Postat i: Serier
0
Jag gjorde en sådan lista tidigare Här där jag gjorde en lista på serier jag skulle vela se. Nu har jag börjat se flera på listan men inte alla. Men tänkte göra en ny lista med nya serier jag skulle vela se!
 
Dessa var med på förra listan så då näms inte mer än så:
Girls
Mad med
Homeland
90210
 
1. Six Feet Under
 Handlar om en begravningsbyrå. En begravningsbyrå? I'm intrigued. Plus jag gillade Peter Krause i Dirty Sexy Money. Och har hört den ska vara bra.
 
 
2. Firefly
Detta verkar ju vara känd för att vara jätte bra och folk hatar att det bara blev ensäsong. Så är nyfike omden är så bra. Okej kanske fått lite nyfikenhet från The Big Bang Theory.Även om jag är lite tveksamt till framtidsrymdteamat så är jag sjukt nyfiken!
 
 
 
3. Doctor Who
Asså jag är verkligen nyfiken pådenna om denär br eller inte. Också blivit nyfiken på efter The Big Bang Theory. Verkar intressant med tidsresor och det är allt jag vet.
 
 
 
4. The Mindy Project
Jag gilalr verkligen komedi serier och lästa någonstans att om man gillar New Girl så gillar men denna serie. JAg vill veta om det stämmer! Jag är dock lite tveksam. Tror det hänger på om man gillar huvudpersonen eller inte så vi får se!
 
 
 
5. Sleepy Hollow
Är ett övernaturligt drama och jag älskar övernaturliga dramor! Så är sjukt nyfiken på denna serie!
 
 
 
6. Jane the Virgin

Jag gillar komedier som sagt. Lite tveksam men den fick en Golden Globe och en andra säsong. Så hur dålig kan den vara? Ävem om temat där hon blir gravid av misstag låter lite löjligt menar vad är oddsen?
 
 
 
7. Chosen
Har ingen aning om vad den handlar om MEN Chad Michael Murray (One Tree Hill) & Milo Ventimiglia (Heroes) och får en fjärde säsong så varför inte?
 
 
 
8. The Good Wife
Blivit förnyad till en sjunde säsong oh fått flera Emmys. Oh jag gillar politiska dramor så den är säkert sjukt bra!
 
 
 
9.Greek
Kan inte förklara varför jag vill se den. Tror nog det var för något jag läste.
 
 
 
10. The Tudors
Jag gillar historiska draman och jag är väldigt nyfiken på hur de har lyckats med en tv serie om The Tudors. Vi får se hur de lyckats antar jag.
 
 

Bättre sätt att ladda upp bilder till bloggen!

| Postat i: Före & Efter, Tips
0
 
Samma bild, samma redigering.
 
Japp samma redigering! Men den övre sparade jag i Jpeg och den undre sparade jag för webben i PNG. Asså ser ni skillnaden! Från och med nu ska jag alltid spara för webben!

Fuck Cancer

| Postat i: Inspiration, Tankar, Tips, Vardag
0
 Jag och en vän bestämde oss för att åka till Ung Cansers pärldag idag och hjälpa till att pärla armband! Kändes bra att hjälpa till och pengarna som de får in går till en bra sak! Lyckades pärla hela 10 armband. Tycker ni som bor i närheten ska hjälpa till de dagar de är!
 
Har en vän som är medlem som verkligen säger hur mycket det betyder för honom att organisationen finns. Så från och med nu tänker jag helt klart gå så ofta jag kan och tycker ni också borde göra det!

Så kan det gå

| Postat i: Foto: Djur, Tankar
1
 
Eftersom jag planerar att gå över till Raw har jag insett att jag inte kan behålla alla bilder. Det fungerar inte längre. Så jag måste börja ta bort allt som inte är helt nödvändigt. Så började gå igenom mina gamla bilder och radera allt som inte behövs. Alltså alla för vita eller för svarta bilder och väldigt mycket lika bilder. Har redan raderat 5 GB helt onödiga bilder! Okej det är väldigt lite i jämförelse med hur mycket jag har men med mindre bilder kan jag också hitta bra bilder lättare om jag skulle vela gå tillbaka och hitta bilder från mitt arkiv. Och när jag gick igenom bilderna så hittade jag lite bilder som jag bestämde mig för att redigera som jag inte redigerat tidigare.
 
Men det tar lite i att radera bilderna faktiskt. MEN hittills raderar jag bara från ena hårddisken så inget är i nuläget permanent utan jag har alla på den andra om jag skulle ångra mig. Så det känns bra i nuläget! Inte för att jag tror jag kommer behålla dem men i alla fall!

JAAAAAAAAAAA!!!!

| Postat i: Tankar
0
Nu hoppas vi bara att Eurovision blir i Stockholm nästa år! Skulle bli så sjukt besviken om den hamnade i Göteborg eller Malmö!!!
 
Och jag tippade rätt rätt! Bara Lettland som förvånade mig egentligen. Sedan är jag faktiskt glad att Ryssland inte vann. Är jag den enda som tycker det hela var... rätt kasst?? Kollade ni hennes blick när hon sjöng? Jätte konstig. Låten? Ingen speciell och dessutom så var framträdandet i övrigt uselt. Asså?? Var ni tvungen att fylla upp hela scenen? Hade varit mycket kraftfullare med en snyggare klänning bättre ljus och hon stått där ensam. Tror ingen kan argumentera om att Sverige hade en av de bäst scenshowerna (Om inte t.o.m. bästa) i Eurovisions historia. Så redan på den tycker jag han förtjänade att vinna.
 
Så jag är nöjd då jag gillade resten av topp 5 med Italien, Belgien och Australien. Helt klart värdig topp 5! Förutom Ryssland som högst förtjänade en 10 plats. Just saying att även om hon sjöng bra så finns det helt klart andra som sjöng lika bra. Och allvarligt talat kan Ryssland sluta sjunga om fred nu?

Katt <3

| Postat i: Foto: Djur
0
 
Mina gamla hyresvärdars katt <3 Kommer sakna henne! Hon var jätte mysig!

Eurovision

| Postat i: Tankar
0
 
I kväll ärdet äntligen dags för Eurovision song contest 2015! Eurovision är bättre än julafton enligt mig!
 
Såg båda semifinalerna med min bror som är nästan lika galen som mig i Eurovision. Andra semifinalen var rätt lätttippad vilka som skulle gå vidare. Inga större överaskningar alls. Första semifinalen? VAD SJUTTON HÄNDE? Helt crazy omgång och jätte kosntiga låtarsom gått vidare.
 
Men hekt ärligt är detta ett rätt tråkigt år. Nästan varenda låt är ju en ballad! Manblir junästan lite sömning. Så en ballad betvivlar jag starkt kommer attvinna i år. De är alla för lika varandra.
 
Vilka har vinstchans då? Italien, Sverige och Australien skulle jag säga. Sverige har nog det bästa numret i hela tvälingen och han är dessutom snygg, kan sjunga och en trevlig låt. Australien och Italien harbra låtar men allt hänger på om de kan sjunga live och hur deras nummer ser ut. Annars borde Ryssland, Belgien och Azerbajdzjan ha bra chanser. Även om jag tycker attbåde Azerbajdzjan och Ryssland har rätt tråkiga låtar och dåliga nummer. Ryssland borde helt klart tagit bort alla utansångerskanpå scenen! Men har svårt att se någon av dem vinna. I så fall tror jag mera på Sverige. Men alla jag nämnt tror jag hamnar på minst topp 10 i alla fall.
 
Min personliga favorit är helt klart Beligien! Coolaste numret någonsin och bra låt! Däremot tror jag inte de går hem i en äldre pupblik och därfr tror jag inte den vinner. Sverigie tror jag däremot går hem brett både hos jury och hos folket. Det är svårt att ha något emot den + att inge länder hatar Sverigie. Ryssland haren del vänner med har också rätt många "fiender" och det förlorar landet röster på. Men hon som sjöng blev ju i alla fall inte utbuad som de som sjöng förra året blev.
 
För att summera. Om något annat land än Italien, Sverige och Australien vann skulle jag bli riktigt förvånad! Och så tänker jag hålla tummarna för Belgien!

Stockholm <3

| Postat i: Foto: Stad, Tankar
0
Jag har faktiskt börjat gilla Stockholm! När jag bodde i Täby blev det ju bara av att man åkte till skolan eller de mera kända ställena. Ja lite turistställen. Nu när jag börjat gå runt i staden mera och verkligen upptäcka de lite mindre ställena så är Stockholm rätt fantastiskt! Asså skulle till och med kunna säga att staden är vacker! Håller just nu på med att upptäcka omgivningarna och kameran får helt klart ofta följa med!
 
Börjar hitta små ställen som jag helt enkelt älskar! Små ställen som är långt bort i från turist ställena. Jag älskar att jag faktiskt kan gå hem från de centrala delarna utan problem. Asså Gå! Och älskar att ta lite andra vägar och upptäcka nya saker. För det finns faktiskt sjukt mycket saker att upptäcka i Stockholm. Mycket mera än jag anade!
 
Önskar nästan att jag skulle kunna stanna i Stockholm över sommaren! Men jag får helt enkelt ta tåget hit över helger i sommar!
 
 Mitt favorit område i Stockholm!
 

Lite Gamla Bilder

| Postat i: Foto: Resor
0
 
 

Bilder!

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Första gången på länge har jag faktiskt för många bilder att visa! Har en del gamla bilder och en massa nya! Får helt enkelt köra jätte mycket bildinlägg! Förhoppningsvis har ni inget emot det!

<3

| Postat i: Foto: Resor
0
 
Gud vad jag älskar panorama bilder! Det känns nästan som om jag står där på samma plats igen. I framtiden kommer jag göra panorama bilder av alla vackra utsikter jag ser!
 
Plugg och mera plugg! Typ vad jag gör. Och leker med Raw!

Pros and cons nya Lägenheten

| Postat i: Blogglistor, Foto: Blommor
0
Nackdelar:
 
  • Delat kök. Studentkorridor så ja vi kan ju säga att det kunnat vara renare.
  • Är faktiskt första gången jag bor i lägenhet och det är rätt tunna väggar.
  • Tråkigare utsikt än mitt gamla ställe.
 
Fördelar
 
  • Jag bor så nära skolan!
  • Jag bor faktiskt centralt i Stockholm och det är underbart!
  • Jag bor nära Stadsbiblioteket!
  • Jag älskar verkligen att gå omkring i Stockholm och det kan jag göra hur mycket jag vill nu!
  • Jag har en riktig dusch! Gud vad jag älskar att duscha!
  • Att jag faktiskt hela tiden börjat diska efter mig när det är delat kök. Vilket gör att jag  inte har en massa disk varje kväll och det är faktiskt riktigt skönt!
  • Mycket att fota i Stockholm!
 
Kommer sakna naturen i Täby

Raw

| Postat i: Foto: Övrigt, Vardag
0
Har nog alltid varit lite skeptisk till Raw. Menar kan det verkligen vara värt det? Filerna tar ju hur stor plats som helst! Började prata med en i min korridor som sa att har man testat raw kan man inte sluta! Så jag fixade redigeringsprogram och begav mig ut och fota!
 
 
Och vad anser jag?
 
Man har en mycket större frihet när det kommer till redigering. Man kan leka med ljuset hur mycket man vill! Ljuset och färgerna har man en hel annan frihet än i jpeg. Känns som man kan göra allt lite mindre perfekt på plats och sedan rädda väldigt mycket i efterhand. Just nu lutar det åt att springa och köpa ett par stora minneskort. Tänker om man i framtiden vill fota i alla fall lite professionellt bord nog Raw vara ett måste. För tror det behövs för att få ut det absolut bästa ur bilderna.
 
Ska börja leka nu! Och se hur raw känns.

Colour of the Day - ABC Challange - D

| Postat i: Colour of the Day
0
Maybelline - Downtown Red
 
Nästa bokstav D var inte helt lätt. Men hittade denna i lådan.

Uppdaterad Boklista

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0

1 Pride and Prejudice – Jane Austen

2 The Lord of the Rings – JRR Tolkien

3 Jane Eyre – Charlotte Bronte

4 Harry Potter series – JK Rowling

5 To Kill a Mockingbird – Harper Lee

6 The Bible

7 Wuthering Heights – Emily Bronte

8 Nineteen Eighty Four – George Orwell

9 His Dark Materials – Philip Pullman

10 Great Expectations – Charles Dickens

11 Little Women – Louisa M Alcott

12 Tess of the D’Urbervilles – Thomas Hardy

13 Catch 22 – Joseph Heller

14 Complete Works of Shakespeare

15 Rebecca – Daphne Du Maurier

16 The Hobbit – JRR Tolkien

17 Birdsong – Sebastian Faulk

18 Catcher in the Rye – JD Salinger

19 The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger

20 Middlemarch – George Eliot

21 Gone With The Wind – Margaret Mitchell

22 The Great Gatsby – F Scott Fitzgerald

23 Bleak House - Charles Dickens

24 War and Peace – Leo Tolstoy

25 The Hitch Hiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams

27 Crime and Punishment – Fyodor Dostoyevsky

28 Grapes of Wrath – John Steinbeck

29 Alice in Wonderland – Lewis Caroll

30 The Wind in the Willows – Kenneth Grahame

31. Anna Karenina – Leo Tolstoy

32 David Copperfield – Charles Dickens

33 Chronicles of Narnia – CS Lewis

34 Emma -Jane Austen

35 Persuasion – Jane Austen

36 The Lion, The Witch and the Wardrobe – CS Lewis

37 The Kite Runner – Khaled Hosseini

38 Captain Corelli’s Mandolin – Louis De Bernieres

39 Memoirs of a Geisha – Arthur Golden

40 Winnie the Pooh – A.A. Milne

41 Animal Farm – George Orwell

42 The Da Vinci Code – Dan Brown

43 One Hundred Years of Solitude – Gabriel Garcia Marquez

44 A Prayer for Owen Meaney – John Irving

45 The Woman in White – Wilkie Collins

46 Anne of Green Gables – LM Montgomery

47 Far From The Madding Crowd – Thomas Hardy

48 The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood

49 Lord of the Flies – William Golding

50 Atonement – Ian McEwan

51 Life of Pi – Yann Martel

52 Dune – Frank Herbert

53 Cold Comfort Farm – Stella Gibbons

54 Sense and Sensibility – Jane Austen

55 A Suitable Boy – Vikram Seth

56 The Shadow of the Wind – Carlos Ruiz Zafon

57 A Tale Of Two Cities – Charles Dickens

58 Brave New World – Aldous Huxley

59 The Curious Incident of the Dog in the Night-time – Mark Haddon

60 Love In The Time Of Cholera – Gabriel Garcia Marquez

61 Of Mice and Men – John Steinbeck

62 Lolita – Vladimir Nabokov

63 The Secret History – Donna Tartt

64 The Lovely Bones – Alice Sebold

65 Count of Monte Cristo – Alexandre Dumas

66 On the Road – Jack Kerouac

67 Jude the Obscure – Thomas Hardy

68 Bridget Jones’s Diary – Helen Fielding

69 Midnight’s Children – Salman Rushdie

70 Moby Dick – Herman Melville

71 Oliver Twist – Charles Dickens

72 Dracula – Bram Stoker

73 The Secret Garden – Frances Hodgson Burnett

74 Notes From A Small Island – Bill Bryson

75 Ulysses – James Joyce

76 The Inferno – Dante

77 Swallows and Amazons – Arthur Ransome

78 Germinal – Emile Zola

79 Vanity Fair – William Makepeace Thackeray

80 Possession – AS Byatt

81 A Christmas Carol – Charles Dickens

82 Cloud Atlas – David Mitchell

83 The Color Purple – Alice Walker

84 The Remains of the Day – Kazuo Ishiguro

85 Madame Bovary – Gustave Flaubert

86 A Fine Balance – Rohinton Mistry

87 Charlotte’s Web – E.B. White

88 The Five People You Meet In Heaven – Mitch Albom

89 Adventures of Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle

90 The Faraway Tree Collection – Enid Blyton

91 Heart of Darkness – Joseph Conrad

92 The Little Prince – Antoine De Saint-Exupery (In French)

93 The Wasp Factory – Iain Banks

94 Watership Down – Richard Adams

95 A Confederacy of Dunces – John Kennedy Toole

96 A Town Like Alice – Nevil Shute

97 The Three Musketeers – Alexandre Dumas

98 Hamlet – William Shakespeare

99 Charlie and the Chocolate Factory – Roald Dahl

100 Les Miserables – Victor Hugo

 

25 / 100 (99 tänker fortfarande inte läsa bibeln)

 


Har nu läst hela 25 böcker på listan! Det är en fjärde del! Inte dåligt alls! Precis läst 5 böcker i från listan i år och hoppas på 5 till. Om jag fortsätter i den takten tar det efter i år 7 år att avsluta listan och kommer vara klar 2022. Vad tror ni? Kommer jag vara klar till 2022? Då är jag 28.


Little Women

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Hittade dessa två böcker på biblioteket. De är tryckta 1919 och det märks verkligen på språket. Jag älskar verkligen gamla böcker med dessa var lite jobbiga att läsa. De hade ändrat namn på flera karaktärer och använde ett väldigt (för mig) gammaldags språk. Bland annat användes "skola" väldigt ofta. Då dessa var de enda jag kunde få första gången jag var där så sprang jag till biblioteket igen efter jag läst första boken för att hitta en lite nyare version. Den var mycket mera lättläst och alla hade sina rätta namn.
 
Jag gillade boken den var mysig att läsa. Inte det bästa jag någonsin läst men den var bra. Den är en barnbok (Kändes verkligen skumt att gå omkring på barnavdelningen) och det märks. Den handlar om fyra systrar och deras liv. Väldigt enkel och trevlig. Och det är nog vad den är menad att vara.

Före & Efter

| Postat i: Före & Efter
0
 

The View

| Postat i: Foto: Landskap
0
 
I går gick jag faktiskt på en promenad med kameran och upptäcka lite. Har hittat ett nytt favoritställe! + ligger riktigt nära mig!
 
Och asså jag borde gå ut och fota oftare för har aldrig hänt att jag kommit tomhänt från en fotopromenad. Man hittar alltid motiv som man inte tänkt sig.

Hår!

| Postat i: Vardag
0
 
Innan jag blev sjuk klippte jag faktiskt håret! Och jag borde sluta gå dit så han alltid klipper kortare än vad jag tänkte mig och fönar mitt hår. Jag menar kolla första bilden är det jag? Nej. Och inte orkar jag för sjutton föna mitt hår hela tiden. Men mitt nya lite lockigare hår passade ändå okej i denna lite kortare frisyr. Och jag älskar att ha snedlugg!

Typ Frisk

| Postat i: Foto: Människor
1
 
Är nog typ frisk idag. Har egentligen ingen aptit än och är överdrivet trött men annars så. Har en tvättid som jag ska försöka hålla i alla fall. Annars bara ta det lugnt och bli helt frisk så jag kan börja plugga igen i morgon!
 
Jag får alltid så dåligt samvete när jag är sjuk för att jag inte pluggar. Men man lär sig inte bra när man är sjuk för då är det svårt att tänka. Så bättre att försöka att stressa ner så kan man göra sitt bästa när man är frisk igen.

Lyckades bli sjuk

| Postat i: Foto: Natur
0
Fick magsjuka eller något liknande i går. Kom helt plötsligt och var en av de värsta dagarna i mitt liv! Kommer knappt ihåg när jag mådde så dåligt senast. Låg på rygg i flera timmar och kunde knappt röra mig utan att det blev värre. Och tror jag aldrig varit så törstig i hela mitt liv! Så gårdagen var ett riktigt helvete! Så idag blir det nog att vila innan jag är redo att fortsätta livet.
 
Och här får ni en bild!

Trött

| Postat i: Foto: Blommor
2
 
Saknar min gamla ställe. Tog dessa på gården för ett tag sedan. Har bara varit en tröttsamdag. Så ni får ett par bilder så jag sedan kan äta, diska SOVA! Behöver ta igen lite sömn.

Upptagen!

| Postat i: Vardag
0
 
Har varit sjukt upptagen sedan jag flyttade in!

Första reaktionen var negativ men när jagbörjat få ordning på allt mer så älskar jag det! Asså ÄLSKAR! Har både hunnit gå runt lite i centrum och gått hem från centrum! Har gått till affären flera gånger och köpt något litet bara för att  få gå omkring! Har införskaffat en hel del till rummet (Det sista idag) och känenr mig nöjd! Det är okej mysigt och allt har sin plats liksom.
 
+ att jag älskar takterassen! Fin utsikt och mysigt ensolig dag. Sett för någon dag sedan uppe ochläste lite (Men med musik trafiken hörs) och det var super mysigt.
OCh idag kom en vän ochvi åt här. En anledning att jag bjöd honomvaratt jag skullestäda klart allt på lördagen. Så satte lite press på att allt skulle vara klart och det fungerade faktiskt! Och fick lite choklad i inflyttningspresent! Passade perfekt till lite plugg. För knallade över till Kth och satt själv på en helvåning och pluggade några timmar. KAn helt klart vänja mig med det här livet!
 
I morgon blir det handlande, pluggande och te drickande med Sara! Ska nog se till att slänga in något kul emellan! Av någon anledning har jag fått oväntat mycket livsglädje!

Colour of the Day - ABC Challange - C

| Postat i: Colour of the Day
0
Corals up - Maybelline

Inflyttning

| Postat i: Vardag
0
 
Efter timmars släpande av hela familjen är allt i rummet. För trött för att vara glad. Trött i kroppen av släpande och jag har ingen aning om vart mina sängkläder är.
 

Lips

| Postat i: Vardag
0
 
 Har aldrig varit något fan av läppstift. Vet inte vad som flugit i mig men diskreta läppar är ju fint! Så flera har fått följa med mig hem!

The Bridge

| Postat i: Serier
0
 
Ett bevis på att amerikaner måste sluta göra remake på utländska serier och i stället lära sig att läsa undertexter. Allt som var bra med den svensk/danska försvann. Och de ändrade i princip ALLT. Hela dynamiken och poängen bara så där borta. Det funkade inte med två så olika länder när man tänker på hur ursprungs serien såg ut. I början började de följa
 
Så snälla amerika sluta göra dåliga remakes på bra ursprings serier! Just stop! Kan inte förstå hur det blev en andra säsong... Ska jag verkligen se säsong två?

101 Historiska Hjältar

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
 
Träffade på denna bok av en slump på bokrea. Den var halva reapriset så den fick följa med mig hem.
Den var en trevlig omväxling. Speciellt att läsa trevlig läsning alltså en bok om något positivt. Vissa som är riktigt kända kunde de ha utelämnat tycker jag. Jag menar vem vet inte om Nelson Mandela? Annars trevlig läsning. Har redan spanat in resten av serien på biblioteket!

News!

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Har faktiskt exciting news! Jag har fått en ny lägenhet! Och det Riktigt nära skolan! I morgon ska jag hämta nycklarna och på onsdag flyttar jag in! Så taggad!

Colour of the Day - ABC Challange - B

| Postat i: Colour of the Day
0
 Bluish Green - Flormar, Golden Leaf - Lóréal

Hade ingen aning om att jag hade så många nagellack sombörjar på B. Så det var svårt att välja men det föll på detta blågrön lack. Och sedan såg jag att den skulle passa perfekt med goldenleaf så gjorde en accentnagel! Gud vad jag älskar detta guldiga lack!

Favoriter denna månad

| Postat i: Vardag
0
Bästa Lush som har om man lämnar in 5 rena burkar får man en färskansiktsmask kostar annars 125 kronor i butik! Asså hur bra är inte det!? Och kan tillägga spelar ingen roll om de är billigare burkar och flaskor eller dyrare. Himla bra butik! Sedan syns en av mina nya favoriter nagellacket White Swan från Flormar. De kallar de Feather Look. Håller inte riktigt med men gillar detta vita streck nagellack (som jag så fint kallar det). I like it för tillfället! Och jag har länge haft problem med parfym. Jag får väldigt lätt huvudvärk. Så det är ingen idé att jag köper fancy parfymer för ändå bara huvudvärk. Men då jag snubblade över Victoria Secrets Body mist på rusta (kostade "bara" 99 kr) så tänkte jag varför inte? En body mist är ju inte som en parfym. Då jag inte kunde bestämma mig åkte två med mig hem. Den på bilden är Vanilla Lace. Och vet ni vad? Jag kan ha dem utan huvudvärk! Läste att vissa tyckte att de inte höll och det kan jag inte hålla med om. Har jag på handleden så doftar det fortfarande när jag kommer hem efter heldag i skolan. Och det utan huvudvärk! Jag är mer än nöjd.
 
Vi börjar med Isadora Twist up Matt lips. Första "läppstiftet" jag förälskat mig i! Använder det i princip varenda dag. Uppifrån och ner ser ni nagellacken Free your mind från H&M som jag absolut älskar!! Asså se bara på den! Golden Leaf från L´oréal är ett nagellack som jag vill behålla för alltid i min samling. Bland det snyggaste jag någonsin sett. Det tredje är Turquiose Dust från Gina Tricot som är lite att to die for. Och sedan ärdte bara min nya favorit maskara från Isadora och Moonlight Dream från Victoria Secret
 
Lite mer nästan samma bild men med nagellacken S02 från Flormar och Regatta från Ciaté.Dessutom mitt favoritblock med bloggidéer.
 
Har blivit smått beroende av te.Så har gått till lite fancy tebutiker i Stockholm och införskaffat mig lite. (Så fancy att det känns jag borde klä upp mig för att gå in) Men löste är faktiskt bättre! Hittade speciellt ett grönt te som faktiskt är gott!

Lite av vad jag gillar just nu!

Behind the Scenes

| Postat i: Vardag
0
 
Så kan det se ut när jag fotar vardagsbilder! Enda som saknas är reflexskärmen
 och sedan använder jag en fjärrutlösare. Så slipper man någon oönskad rörelseoskärpa.

Min nagelvårdsrutin

| Postat i: Tips
1
 
Jag är ju bara lite smått obsessed med mina naglar. Så vad gör jag för att de ska må bra när jag hela tiden utsätter de för en massa lack och borttagningsmedel?
 
Jag ser till att minst en gång per dag smörja in dem med nagelolja. Vad jag märkt så spelar det ingen större roll vilket märke det är. Alla är rätt likvärdiga även om jag inte är så förtjust i depends. Sedan finns det ingen bättre nagelbandskräm än Lemony Flutter från Lush! Den har varit en livräddare för mig. Hade ju problem med extremt torra nagelband och denna var det enda som faktiskt hjälpte. Så mycket mer än detta tycker jag inte riktigt man behöver göra. Förutom att ja fila ner och polera lite då och då.Och alltid använda underlack!