Empty

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Japp bloggen går lite sisådär. Jag måste lära mig att jag inte kan plugga 24 timmar om dygnet och inte ha dåligt samvete att jag inte kan det. Måste göra det och då kan jag börja blogga igen.

Fall Bucket List

| Postat i: Foto: Landskap, Foto: Resor, Tankar
0
Borde blogga - orkar inte blogga.
 
8 timmar per dag spenderades i skolan med att plugga både lördag och söndag. Har man ks på tisdag så har man. Efter det har man varit trött velat sova men kan inte somna! Yay!
 
Japp mitt liv. Andras fall bucket lists är fulla av mysiga saker som att bara mysa med te och köpa mysiga tröjor min
 
 • Klara Fysiken
 • Klara Diffen
List over.
 
Resterande höst kommer kretsa runt att klara dessa på bästa möjlig sätt. Låter det kul?
 
 Slänger in en favoritbild som jag ännu inte visat upp!
 
Och ja glömde publicera i måndags.
Men livet ser ändå ut på samma sätt. Plugg. Mera plugg

Lean In

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die, Inspiration
2
 
Lean in är skriven av Sheryl Sandberg som är operativ chef på facebook och blivit ganska berömd och har räknats som en av de mest inflytelserikaste människorna i världen. Hon har också gjort ett väldigt berömt Ted Talk.
 
 
Tycker hon hade många intressanta poänger. Hennes stora poäng var att kvinnor måste våga satsa för att komma framåt i karriären. Och självklart en del tankar om hur man skulle få kvinnor att våga satsa för karriären. Inte helt aktuell bok då jag fortfarande pluggar men det fanns såklart vissa saker som man märker av i klassrummet också. Men många saker ska jag nog ha i bakhuvudet inför framtiden!
 
Hon har fått en del kritik för att vara elit feminist. Jag förstår varför men det är helt fel ord. Och hennes typ av feminism behövs också. Hur vi ska få flera kvinnliga ledare. Om vi bara talar om kvinnor som har de största problemen kommer ju kvinnor ändå inte nå toppen. Vi måste lyfta kvinnor överallt! Inte bara de som är "längst ner". I så fall borde vi ju definitivt sluta bry oss om feminismen i Sverige då vi har inge problem att tala om om man kollar på andra länder i världen. 
Så bok tycker jag är en bra källa till inspiration! Och väldigt tänkvärd. Dock är boken rätt kort med bara lite över 200 sidor och nästan 100 sidor med referenser. Men det gör att man hinner med den även om man har lite tid!
 

Little Flower

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Är inte det så roligt att fota blommor?

Ls avklarad!

| Postat i: Vardag
0


Idag var den första lappskrivningen för i år. I matte. Men vet ni? Det gick nog bra! Kan knappt vänta tills jag får se resultatet! Nu tar jag och kör lite fysik med te och ansiktsmask innan jag lägger mig och läser Anna Karenina!

Vardagslyx

| Postat i: Blogglistor, Foto: Övrigt
2
 • Nyrakade ben - Bästa känslan ever!
 • Fyra Kuddar - Bästa känslan efter en lång dag och krypa ner i sängen och ha hela fyra kuddar i sängen!
 • Läsa bok - En av de bästa stunderna på dagen!
 • Lush - Finns det någon bättre vardagslyx? Mitt hår blir mjukt och min hud blir mjuk och mitt ansitke renare! Man känenr sig helt enkelt som en prinsessa i vardagen!
 • Snygga naglar - Och ett par snygga naglar ska man jämt ha!

Stockholm i mitt <3

| Postat i: Foto: Landskap, Foto: Resor
1
 
Kan inte Stockholm vara riktigt fin! När min vän Malin som pluggar i Örebro kom hit i totally turned her! Stockholm är faktiskt inte så illa! Allt finns och kan vara riktigt fint :) Och vadå mycket folk? Självklart om du är på centralstation, åker tunnelbana i rusningstrafik och är på de största turistställena är det mycket folk. Gå bara en gata bort så är det nästan folktomt!

Hundra år av Ensamhet

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Hundra år av ensamhet har ju blivit en riktig klassiker och den rekommenderas till höger och vänster på i princip alla 100 listor som existerar. Så hade höga förväntningar på boken. Levde boken upp till dem? Inte ens nära.
 
Lästa en recension där personen skrev att det är första boken som han misstänkte att den vore bättre om man var hög. Jag håller nog med. Genren är Magisk Realism vilket innebär att sjukt konstiga händelser sker och alla i boken verkar inte tycka att det är det minsta underligt. Den har lite till handling utan hoppar mycket mellan en massa personer (Och det är väldigt förvirrande då nästan alla har samma namn).
 
Den hade kanske varit bättre om jag förstod hur boken var innan jag började läsa den. För nu gick de första hundra sidorna åt att bara tänka: Vad sjutton är det här?
 
Är den egentligen dålig? Nej kanske inte. Man måste bara släppa att den ska vara som normala böcker.
 
I början var det nog en etta men den växte faktiskt på mig medan jag läste. Det fanns ändå något där. Så den får faktiskt en 3/5 av mig!
 
 
Och med den här boken har jag läst hela 25 böcker i år! 10 mera än planerat!

Colour of the Day - ABC Challange - H

| Postat i: Colour of the Day
0
Ciaté - Regatta, L'oréal - Hello Captain!
 
Sjukt snyggt! Älskar blåa nagellack och så snygg kombination!

Lush Life!

| Postat i: Vardag
1
 
Lush har ju börjat sälja en massa nya produkter! Bara råkade vara utanför butiken klockan 9 i fredags när de började sälja dem... Bara råkade!
 
Tyvärr väldigt mycket bad produkter och jag har inget badkar längre...
 
Men blev the Comforter duschkräm med den bästa doften ever! Don't look at me bytte jag in mot 5 tomma burkar och den är blå! Hitills gillar jag den! Anat som fick följa med mig hem var Rub rub rub stor version, Full of Grace (på väg till att bli en stor favorit) och Salted Coconut scrubb. Nöjd! Finns en del saker till som kan komma att bli testade i fremtiden!
 
Men just nu är jag riktigt nöjd med dessa! Och jag har heligt lovat mig själv att sluta exprimentera! Får se hur det går...

Pluggtips!

| Postat i: Inspiration, Tips
3
 
Att hitta motivation till att plugga kan vara riktigt svårt ibland. Ofta finna det ett mål med det hela men det är ibland svårt att se speciellt när det är flera år kvar tills du är klar! Tänker berätta vad jag gör när det känns jobbigt.
 
 • Jag snålar inte på pluggmaterial! Tycker det går lite enklare att plugga med bra material. Vad menar jag med det?
  Jag vill ha bra block att skriva i. Har också flera olika block till samma ämne. Till ett ämne brukar det vara: ett övningsblock där jag själv kladdar när jag gör övningar, ett till föreläsningar, ett till övningar och ett whitelines (Är så värt att lägga extra pengar till att köpa whitlines) där jag skriver sammanfattningar.
  Fina Post it lappar! Jag använder dem för att hitta saker i böcker och att komma ihåg saker. De är så fina att jag blir lite extra glad när jag sätter ut dem i böcker!
  Bra pennor! Jag älskar de där pennorna med suddbart bläck! Använder dem när jag skriver sammanfattningar och tycker det då känns roligare när det blir färgglatt och perfekt att man kan sudda om man skriver fel!
  En snygg kalender där man skriver schemat är inte heller fel!
  Och snygga mappar och pennfack som organisering!
  Jag tycker det blir tio gånger enklare när jag kan organisera mitt pluggande som jag vill ha det! Jag kan ha allt organiserat och fint. Jag hatar när anteckningar bara blir kladdiga och älskar verkligen när man kan hålla det fint och rent.
 • Och detta leder till organisering! Har man allt bara i ett block p.g.a. snålhet är det svårt att veta vad man gör! Vet man inte vad man gör hur ska man då kunna plugga! Är allting i ordning är det enklare att kunna sätta sig ner och plugga. För man blir inte lika lätt överväldigad om man har koll på läget. Då blir det inte "jag borde plugga men vet inte vad jag borde plugga"
 • Sammanfattningar är din bästa vän. Även i matte och fysik! Kör på data eller för hand beroende på vad du känner känns lättast. Själv kör jag mest för hand. De anteckningarna lägger jag upp med att förklara ett koncept. Sedan förklarar jag hur jag löser det och när jag kan behöva använda det + exempel. Bästa tipset jag kan ge någon!
 • När det känns hopplöst och jag bara läser och läser och jag förstår ingenting brukar jag läsa och läsa lite till tills något fastnar. Sedan när man väl tagit till sig något brukar något mera fastna. Och snart nog kan man kanske faktiskt urskilja vad det hela faktiskt handlar om även om det först kändes som rena grekiskan.
 • Kom aldrig till en föreläsning oförberedd! ALDRIG! Läs alltid igenom det som de ska gå igenom ordentligt. Du behöver inte förstå bara lägga nyckelord på minnet. Där är det enklare att återkoppla på föreläsningen. Att du bara aha det var det linjäritet betydde! Så du inte hakar upp dig på ordet.
 • Plugga där du pluggar bäst. Och nej det är inte framför tvn. Helst inte ens hemma. Jag går alltid till skolan och pluggar och det funkar jätte bra! Men det är bra att också hitta en plats hemma som fungerar för dagar man verkligen inte orkar dra till skolan eller hitta ett ställa närmare hemmet.
 • En Ipad tycker jag är en bra investering som en universitet/högskole student. Innan jag började på KTH så undrade jag vad den skulle vara bra för. Svar: Ha böcker och lösningshäften på Ipaden speciellt lösningshäften finns ofta bara som pdf och då kan du ändå plugga vart som helst! Och att slippa släpa 3 kg böcker är bra för din rygg! Man kan enkelt fota av andras anteckningar och sedan skriva av och när man pluggar i skolan kan man enkelt googla på allt du behöver! Och den är så mycket enklare att släpa med än en dator!
 • Kaffe och te är också dina bästa vänner! För mig som hatar kaffe blir det en hel del te drickande i stället! Svart såklart som innehåller mest koffein!
 • Planera in roligheter! Har du någonting att se fram emot blir alltid saker tio gånger enklare. Ser alltid till att planera in saker med vänner varje vecka så jag inte blir galen.
 • Plugga gärna med vänner! Alltid kan man lära varandra men se till att ni faktiskt pluggar.
 • Stress är din fiende. Den löser aldrig någonting. Sluta att hata dig själv. För detta tänkande gör inte att du pluggar mer utan att du pluggar mindre. Kan vara den svåraste biten men när man väl kommit över de så är inte pluggandet så hemskt längre! För då är det inte en källa till självhat längre. Så även dagar när det inte fungerar alls tänk på vad du gjort inte vad du inte gjort. För det gör bara att du förlorar motivationen helt.
 • Och sluta hata sig själv över huvud taget! Nej du är inte perfekt och du kommer aldrig att bli det. Vet du varför? För samhället fungerar så. Vad du en lyckas åstadkomma kommer det alltid vara något mer. Så släpp alla överflödiga krav! Och satsa på det DU vill åstadkomma. Vill du bli duktig i skolan som första prioritering? Sätt det som frsta prioritering och låt andra krav försvinna.
 • Kom ihåg att ta hand om dig. Tyvärr känns det som att det här ta hand om dig konceptet bara är en ny sak för att komma med nya krav som man inte når upp till. MEN i grund och botten så stämmer det. Men tänk inte
  Jag måste käka så här mycket grönsaker och frukt bara hemlagad nyttig mat till alla måltider. Tänk bättre frukost så jag orkar i skolan. Kanske lägga till en frukt? Addera lite frukt och grönt här och där och lite mindre av socker som gör att du får sockerdippar. Snabbmat? Javisst du är mänsklig. I stället för att stressa lägg till lite bättre saker till hela tiden så kommer du äta bättre och bättre och du behöver inte stressa om det.
  Träning. Träning är bra. Det kommer jag inte förneka men om du stressar när du inte hinner träna så blir det ju bara +-0 i slutändan. Om du inte är en person där träning kommer naturligt STRESSA INTE ÖVER DET! Var snäll mot dig själv. Träning är bra för att orka med skola och lite gör skillnad. Så kanske planera in en promenad med en vän? Nytta och nöje i ett! Men stressa inte över det.
 • Häng med från dag ett. Börja plugga innan något nytt drar i gång så hamnar du inte efter! Hur lätt det en verkar i början så lurar du bara dig själv.
 • På högskola testa gå på övningar och föreläsningar men gillar du inte det i en kurs skippa dem och plugga själv. De är tids och energi krävande och den tiden och energin kan läggas på hur du lär dig bäst.
 • Och jag kan inte understyrka nog hur viktigt det är med att vara snäll mot sig själv! Allt blir så mycket roligare och trevligare då! När jag slutade hata mig själv och hela tiden klanka ner på mig för alla misslyckanden och varför jag inte är bättre. När jag slutade med det då var då jag faktiskt började Gilla att plugga! Jag tar det som en njutning att sitta med en kopp te och plugga. Även ämnen som inte intresserar en blir bättre när man inte stressar över dem!
 

Sjukt Upptagen!

| Postat i: Foto: Övrigt, Tankar
0
 
Tänker faktiskt inte be om ursäkt att jag inte bloggat! Jag har helt enkelt varit sjukt upptagen så det har varit bortprioriterat!
 
Men tänker skärpa mig och min plan är att helt enkelt skapa inlägg för veckan på söndagar så slipper jag bry mig om bloggen under resten av veckan!
 
Och KTH kör verkligen inte på några mjukstarter. Ska redan ha ett prov nästa vecka och klarar man det är en del va tentan gjord. Och det vore inte helt fel! Så jag satsar allt på diffen och kör parallellt fysikkursen. Jag är väldigt tacksam att det bara är två kurser denna period och med lite tur bara en tredjedels tenta! Men det är inga enkla kurser så under både veckor och helger kommer nog spenderas i skolan. Sitter ofta i skolan till efter åtta på kvällen. Så gäller att ha det organiserat och planera in roligheter så man orkar med!
 
I bloggen blir det nog mest bilder och jag har ju en fotoblogg egentligen så ska väl inte vara några problem!

Mina serie Chrushes

| Postat i: Serier
1
Chuck bass, Gossip Girl - Först inget speiellt. Men asså gud vad han växer och gud vad man älskar honom! Asså han ochBlairs förhållande är ju det bästa på tv någonsin! Jag dog lite varjegång de hade ett moment tillsammans!
 
Spencer Reed, Criminal Minds - Okej lite udda kanske. MEn kan inte bara vara jag som tycker attsmarthet är sexigt? Men det var mer i de tidigare säsongerna han har blivit tråkigare. Och han förlorade sina hundögon han kunde ha ibland. Så kolla in de typ 4 första säsongerna!
 
Damon salvatore, The Vampire Diaries - Bästa på tv någonsin och enda anledningen att se serien. Menar titta på honom!
 
Rafael Solano, Jane the Virgin - En ny Crush. Vill se mer av honom! Bra serie och så bra karaktär!
 
Sam Winchester, Supernatural - Det är något! Speciellt i de första fem säsongerna!
 
Stiles Stilinski, Teen Wolf - Bästa personligheten någonsin! Asså nog den enda jag skulle kunna tänka mig verkligen dejta i den här högen! Vi harsamma humor och vi skulle ha jäkligt kul tillsammans! Om han varverklig... Det lilla problemet :(