Läsåret 2016

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die, Foto: Blommor
2
 I år har jag ett lite annorlunda (och mycket svårare) mål än förra året. Målet är 60 böcker. Och inte vilka 60 böcker som helst utan 60 specifika böcker! Vilket är ett väldigt ambitiöst mål måste jag nog säga. Så vi får se hur det går!
 
Har hittills läst 4 böcker och det är ett okej resultat! Det är en bra blandning av kortare, normala och tegelstensböcker. Då min egen Word lista är en fin blandning av titlarna på engelska, svenska och en hel del stavfel så får ni ingen lista på bloggen men ni kan hitta min lista Här där jag gjort en lista på alla titlar. Dock så blir det nog inga specifika titlar nästa år! Men det är em kul utmaning att testa en gång ^^
 
 
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
3
Ciaté - Palm Tree, L'oréal - Coachelala

Läsåret 2015

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
Totalt 54 böcker
 
15 från min lista (Mål 10)
39 övriga (Mål 5)
 
Från min Lista
 1. Svindlande Höjder
 2. Räddaren i nöden
 3. Unga kvinnor
 4. Tidresenärens hustru
 5. Rebecca
 6. En Geishas Memoarer
 7. De tre Musketörerna
 8. Oliver Twist
 9. Hundra år av Ensamhet
 10. Anna Karenina
 11. Lille Prinsen
 12. Tjänarinnans Berättelse
 13. Det Susar i Säven
 14. Anne på Grönkulla
 15. Mörkrets Hjärta
Övriga
 1. Northanger Abbey
 2. Never Let Me Go
 3. Jag är Malala
 4. En riktig våldtäktsman
 5. Eld
 6. Nyckeln
 7. 101 Historiska Hjältar
 8. Bossypants
 9. Den Sista Tempelriddaren
 10. Egoboost
 11. Sex and the City
 12. Jorden runt på 80 dagar
 13. Den Tomma Stolen
 14. Glasbruket
 15. Låt den rätte komma in
 16. Östermalmsmorden
 17. Lean in
 18. The Maze Runner
 19. Divergent
 20. Frankenstein
 21. Frukost på Tiffanys
 22. Småtrollen och den Stora Översvämningen
 23. I vansinnets Öken
 24. I Dödens Stad
 25. Isabellas Hemligheter
 26. Insurgent
 27. Kometen Kommer
 28. Förr eller senare Exploderar jag
 29. Stad av Skuggor
 30. Den gamle och Havet
 31. Allegient
 32. Alkemisten
 33. Yes Please
 34. Anne Franks Dagbok
 35. Uppvaknadet TVD
 36. Kampen TVD
 37. En studie i rött
 38. Änglar och Demoner
 39. Allt för min Syster
Inga större överraskningar. Men lite förvånad blev jag att det var SÅ många från USA.
 
Försökte tänka på att läsa lite fler kvinnligaförfattare och ja blev ju till sist fler kvinliga än manliga!
 
Topp 5
 1. Tjänarinnans Berättelse - Margret Atwood
 2. Jag är Malala - Malala Yousafzai
 3. Anne Franks Dagbok - Anne Frank
 4. Den Tomma Stolen - J.K. Rowling
 5. Alkemisten - Paulo Coehlo
Botten 5
 1. Sex and the City - Candace Bushnell
 2. Mörkrets Hjärta - Joseph Conrad
 3. Allegient - Veronica Roth
 4. I Dödens Stad - James Dashner
 5. Hundra år av Ensamhet - Gabriel García Márquez
 
Och några hedersomnämnanden som inte riktigt platsat in på topp 5. Ingen inbördesordning.
 
 • Northanger Abbey
 • Never Let Me Go
 • Allt för min Syster
 • Räddaren i nöden
 • Anne på Grönkulla
 • Lille Prinsen
 • Oliver Twist
 • Tidresenärens hustru
 • Rebecca
 
Allt som allt har det varit ett bok år som slagit alla förväntningar från min sida! Kan knappt tro det! Men är jag kollar igenom listan så - ja, jag har faktiskt läst alla böckerna som står där.
 
Jag skulle i framtiden vela läsa bredare. Speciellt böcker som inte är skrivna på engelska. Eller i alla fall från länder som inte är USA eller UK. Men får bli i framtiden. Nu måste jag läsa i kapp på klassiker!
 

Great Expactations?

| Postat i: Vardag
0
 
Kan någon förklara varför det tar så sjukt lång tid för mig att läsa denna bok? Nej jag strejkar inga mera engelska böcker av Dickens!

4 Böcker

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Vampire Diaries
 
Jag har sett på serien som bygger på böckerna. De har basiclly tagit namnen på en del karaktärer och grund idén om ett triangeldrama med vampyrer. Sedan slutar likheterna. Böckerna är helt annorlunda.
 
Det gjorde ju inget att jag sett serien då böckerna var så annorlunda så inga spoilers. Men tyckte jag böckerna var bra? Nja. Jag läste de två första böckerna (De var så korta och samlade i en bok så räknar den som en) uppvaknandet och kampen. Kampen var en direkt fortsättning så märkte knappt att det blev en ny bok. Inte jätte bra. Läst många bättre ungdomsböcker och bättre vampyr böcker. Men kommer läsa de två andra i serien jag är nyfiken hur det går. (Fast det är inte svårt att göra mig nyfiken)
 
 
 
Sherlock Holmes - En studie i Rött
 
Jag har gillat alla andra Sherlock holmes böcker och noveller men denna är jag tveksam till. Då den inte bara följde Sherlock och när de blandade in andra människor började jag tycka den var tråkig. Så nja är tveksam till denna.
 
 
 
Änglar och Demoner
 
Jag läste Da vinci koden men tyckte den var tråkig då jag sett filmen. Jag hade inte sett filmen till denna så jag visste inte vad som skulle hända vilken gjord den bättre. Jag gillade den. Tyckte boken var riktigt spännande och den fångade mig.Visst den är inte briljant men han kan skriva så att det blir spännande och den får igång fantasin. Men börjar önska det finns en massa hemligheter och konspirationer att upptäcka.
 
 
 
My Sister's Keeper
 
Boken var bra. Sorglig men bra. Hade sett filmen men boken och filmen har olika slut och jag vet inte vilket slut jag gillade bättre. Boken kanske den var mera oväntad. Men det finns också mycket att tänka på i boken. Den handlar om så kallade designer babys. Alltså att de skapar ett barn med speciella egenskaper. I detta fall skapades ett barn för att kunna vara en perfekt donator åt sin syster. Så det fick mig att börja fundera på den rätt komplexa fråga och vad som är etiskt rätt och fel.
 
 
 
Vill tillägga en kommentar jag fick av en vän om mitt betygssystem :) Han blev i alla fall väldigt förvirrad (Arsenik är ju giftigt) och tyckte det hade varit bättre om jag gjort tvärtom. Alltså 5=usel då de får fem gift och 0=jätte bra och då inge gift! Haha gillade hans idé men ja folk som inte hänger med på att arsenik är giftig skulle nog inte hänga med. Och kan ju upprepa att jag använder arsenik så As är mina initialer ^^ Så har inget med gift att göra!

You can take everything I have

| Postat i: Foto: Djur
0
 
Imorgon börjar nya kurser! Veckans matlådor håller på att förberedas och morgondagens föreläsningar har lästs igenom. Resten av kvällen blir docklugn. Tänker duscha tidigt och sedan läsa Great Expactations. Den tar sådan tid att läsa! Får skynda på så jag inte hamnar efter! Men jaja det löser sig!

Vanadis

| Postat i: Foto: Natur
1
 

3 Böcker

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
 
 
Alkemisten
 
Måste erkänna att jag gillade boken! Den är ju väldigt full av dolda meningar om livet för i själva handlingen händer det inte mycket. Det händer snarare väldigt lite. Men det är meningen under som betyder något.
 
“The secret of happiness is to see all the marvels of the world, and never to forget the drops of oil on the spoon.”
 
Kunde inte låta bli att gilla detta citat. Det betyder helt enkelt kom ihåg att leva och se alla undren i värden men inte glömma sina ansvar och skyldigheter i livet. Jag fick lust att läsa mera av hans verk och har införskaffat mig flera. Egentligen kanske de är lite löjliga då det mesta bara handlar om självklara saker i livet om hur man ska leva. Men tror alla behöver en påminnelse då och då. För livet är verkligen inte enkelt. Och boken var verkligen mysig att läsa. Inte konstig den är en av världens mest sålda böcker. Den är både kort och enkel att förstå sig på.
 
 
 
Anne Franks Dagbok
 
Måste säga att den här boken är för svår för mig att recensera. Den väcker så mycket känslor. Jag säger helt enkelt bara läs den och jag ger den 5/5.
 
 
 
Yes Please
 
Blev tyvärr besviken. Tycker den var rätt tråkig tyvärr. Handlade mest om hennes bakgrund.Hade velat ha lite mera livsvisdom för att den skulle fångat mitt intresse. Så den var nog lite långtråkig. Kanske för att jag hade för höga förhoppningar. Har märkt det. Har jag förhoppningar bli jag väldigt lätt besviken. 3/5 är rätt generöst av mig.
 
 

All I know are sad songs

| Postat i: Foto: Djur
0
 
Dagarna går alldeles för fort och jag njuter av att ha ledigt från skolan! Hunnit träffa vänner utan tentaångest och har hunnit färga håret och det blev bra!
 
Hållit på att städa rummet idag dådet har varit sekundärt under tentaveckorna. Men jag trivs mycket bättre med ordning runt mig. Men lyckats samla på mig tvätt så jag behöver tvätta imorgon klockan sex på morgonen... Ups

Böcker som varit bäst hittills?

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
2
 
 
 
Fick en fråga om vilken bok från min 100 böcker lista jag gillat bäst hittills. Och bestämde mig för att svara i ett inlägg :)
 
De allra bästa böckerna har varit Sagan om Ringen, The Hobbit och Harry Potter. De är så bra att de inte går att hitta bättre. Men de är alla böcker jag läst innan jag började med listan. Så de räknas nog inte. Skulle jag välja böcker jag har last p.g.a. listan så är det nog Jane Eyre - Charlotte Brontë, 1984 & Animal Farm - George Orwell och The Handmaid’s Tale - Margaret Atwood. Dessa är väldigt svåra att välja mellan så jag säger dessa fyra är de böcker jag gillat bäst hittills. Jane Eyre sträckläste jag och den gav mig stort nöje att läsa. Efter jag läst boken har jag dessutom sett den den senaste filmen flera gånger om. Det är inte något som händer ofta! Båda av Orwell var båda riktigt bra och väldig intressanta och fick mig att öppna ögonen för dystopiska böcker. Tycker dystopiska böcker får en ett verkligen tänka till. Och kanske därför jag gillade nästa av Atwood så bra som också är en dystopisk bok. Den var både bra skriven som gjorde att jag sträckläste den och fick mig att tänka till. Det är ju en oslagbar kombination!
 
 
Och de som inte klassar in som bäst men ändå väldigt bra skulle jag välja Rebecca – Daphne Du Maurier, The Little Prince – Antoine De Saint-Exupery, Anne of Green Gables – LM Montgomery, The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger och slutligen Catcher in the Rye – JD Salinger
 

 


Fix You

| Postat i: Foto: Natur
0
Redigerade om denna bild. Min skrivbordsbakgrund. Blev så nöjd med fokuset x)

Termo tentan avklarad. Efter min längssta tenta där jag satt sex timmar är mitt huvud rätt slutkört.
 
Tenta perioden är över och vad innebär det? Att ta tag allt jag skjutit upp såklart! Men det blir imorgon. Gjort en lista med allt som behöver fixas innan skolan drar igång igen. Just nu är den dock för kort så jag har glömt saker...
 

3 Böcker

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
Frukost på Tiffanys
 
På något sätt tyckte jag boken var blek. Den fastnade inte. Hade förväntat mig något bättre. Den var inte tråkig men inte mycket hände. Visst hon verkar vara en skön karaktär. Men SÅ bra karaktär var hon inte. Oklart varför denna bok är känd.
 
 
 
Stad av Skuggor (City of Bones)
 
Förväntade mig mera. Visst den var okej skriven och idén rätt bra men SÅ bra var den inte. Kände inte GUD VAD JAG MÅSTE LÄSA MERA! Utan bara okej den var bra. Kommer nog läsa resten av serien någon gång då jag ändå blev nyfiken. Men blev ändå besviken så hade mina förväntningar varit lägre hade den nog varit bättre. 
 
 
 
Den gamle och havet
 
Den kan uppfattas som tråkig. Men man får tänka lite djupare än så om man ska gilla den här boken. Den är inte jätte underhållande eller jätte spännande. Det händer inte mycket. Men ändå så finns det något där. Något man vill utforska mera. Det är inte en bok för alla men gillar du böcker som man får tänka av så kan det vara något.
 
 

Vardag med Tentaplugg

| Postat i: Vardag
0
 
Dagen börjades med Great Expactations. Inte i verkligheten utan med boken av Charles Dickens. Den är svår att komma in i.Så vi får se.
 
Men i alla fall efter frukost har både gemensamhets köket städats, egna rummet städas (I alla fall lite) och skissat lite. Helt på frihand utan att hålla på med skala som jag annars gjort. Döm inte den är långt i från klar!
 
Så självklart sitter jag med tentaplugg nu. Går igenom föreläsningarna får att gå igenom vad som är viktigt. Och ska skumma igenom tekniska termon också och sedan räkna lite. Och köra lite härledningar! Jag vill också påpeka att jag är kär i mina nya överstrykiningspennor i pastell och som är suddbara! Så faboulous!
 
Vill också säga att jag får se lite hur bloggen bli framöver. Kommer nog fortsätta på spåret med böcker då det intresserar mig. Men vill också få in mera foto och mera tankar. Antar vi får se vart det leder. Men nu kommer det bli en hel del om böcker har flera inlägg att ta igen!

3 Böcker

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
 
Frankenstein
 
Temat i Frankenstein är väldigt intressant. Det finns mycket tänkvärt i boken och den är intressant att läsa och blir inte tråkig. Helt klart en klassiker alla borde läsa. Den är inte lång så finns inga ursäkter!
 
 
Isabellas hemligheter
 
Jag läste hennes bok Egoboost tidigare i år. Den var mera för tonåringar men Isabellas hemligheter är mera för en lite äldre publik. Och den hade en hel del bra att säga. En del saker var ointressanta och ibland handlade den lite för mycket om henne. Men överlag tycker jag att den gav bra tips och var värd att läsa.
 
 
 
Förr eller senare exploderar jag
 
Efter att filmen kom ut så har ju boken varit mycket på tapeten. Tycker egentligen inte att den var så speciell direkt. Typ en vanlig ungdomsbok. En förutsägbar vanlig tonårsbok. Bra tonårsbok dock. Tragisk och den fick mig att börja gråta. Skulle vela läsa mera av författaren dock.
 
 

Första bokköpet 2016

| Postat i: Vardag
1
 
Jag kan väl gå och kolla. Jag kan ju köpa 5 stycken. Bara 5. Kom hem med 30 böcke. Ups

Divergent

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
 
 
Divergent
 
Hamnade i en fas av att läsa populära ungdomsböcker och då var jag ju tvungen att lösa Divergent. Väldigt annorlunda än jag trodde. Men den väckte mitt intresse. Hela den dystopiska omgivningen väckte mitt intresse men hela frågan om varför lämnade orörd i boken och fokuserade bara på huvudkaraktären. Och jag gillade den. Boken var bra. Man lämnades med mersmak och jag kastade mig över nästa bok.
 
Insurgent
 
Nu lämnades fokuset på huvudkaraktären och det hela blev någon slags revolution kamp sak. Jag gillade inte vändningen i boken. Jag ville h svar så fortsätta läsa
 
Allegient
 
Just nu tycker jag att alla ungdomsförfattare borde gå på författarkurs eller sluta skriva trilogier. Speciellt dystopiska sådana. De kan inte leverera efter första boken och dessutom undrar jag om de vet vad de håller på med. Ännu en gång får jag känslan av att författaren skapat en story men vet inte hur de ska skriva slutet. För anledningen var så dålig. Jag undrar hur tänkte hon? Hur kunde hon tycka detta var en trovärdig anledning? Nej. Blev till och med arg. Ännu sämre slut än maze runner. Förstår inte varför de här bokserien är populär.
 
Kan dock inte låta bli att undra om jag hatar dem för att jag blivit för gammal för ungdomsböcker? Hmm nej. Det är författarna som inte kan skriva.
 
 

Lärdomar från 2015

| Postat i: Inspiration, Tankar
0
 
 
Det har hänt väldigt mycket under året. Bra och dåligt. En hel del dåligt. Men en del dåligt har sedan visat leda till något bra i slutändan och har kommit ut starkare. Förutom lunginflammationen jag hade... Den hade jag velat slippa ledde inte något bra...
 
 • Du kan inte vänta på att vara lycklig du måste försöka vara det nu. Så skjut inte upp det till efter något. Det är nu som spelar roll inte sedan för nya måsten dyker alltid upp
 • Perfektionism funkar inte
 • Försöka vara positiv funkar. Försöker berömma mig själv för det jag faktiskt gjort bra under dagen istället för att klaga på allt jag inte gjort.
 • Du måste göra det som är bäst för dig i slutändan.
 • Att läsa böcker är den bästa terapin som finns
 • Spotify är en riktigt bra uppfinning
 • Håll alltid rummet snyggt du vet aldrig när folk kommer över..
 • Jag är en INTJ. sedan jag förstod detta har jag kunnat förstå mig själv på ett helt annat plan än tidigare.
 • Mac foundation och mac läppstift
 • Lite foundation och lite självförtroende kan göra hel del har jag märkt
 • Jag kommer inte dö ensam
 • Lush är en gudsgåva! I alla fall en gåva till mitt hår! Mitt hår är så mycket mera välmående
 • Att våga mera. Att gå utanför sin comfort zone är läskigt men man växer verkligen som människa när man gör det. Har vågat göra så mycket mera än tidigare. Och det är så befriande!
 • Jag har insett förändring tar tid. Saker tar inte en natt.
 • Post it lappar och washi tejp is the shit asså!
 Jag ska helt enkelt fortsätta to build my Empire 2016!
 
 

Maze Runner

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
2
 
 
The Maze Runner
 
Den här boken fångade mig från första stund och sträckläste den. Hela tiden nyfiken på hur den skulle sluta och självklart varför? Storyn grep verkligen tag i en. Älskade verkligen boken.
 
 
 
The Scorch Trials
 
Jag började bli tveksam. Inte lika bra som första men fortfarande spännande.
 
 
 
The Death Cure
 
Nu började jag verkligen bli rejält tveksam. Det hela kändes inte trovärdigt längre. Det hela kändes bara weird. Jag blev besviken. Kändes som en repris av besvikelsen som jag fick av hungerspelen. Gick från att vara så sjukt bra till Wtf. Grund idén var bra och intressant men kändes som han inte kunde följa upp storyn. Han skapade första boken utan att ha svaren själv och bara kokade ihop något. Men får erkänna att jag sträckläste denna också då jag undrade hur den skulle sluta.
 

Nya Inredningsdetaljer

| Postat i: Vardag
1
 
Älskar mina kort jag har ovanför mitt skrivbord!
 
Jag önskar jag hade bättre ljus i mitt rum för att fota...

Mål 2016

| Postat i: Foto: Övrigt, Inspiration, Tankar
1
 
Jag ogillar nyårslöften men mål tycker jag är något annat. Mål gör jag konstant men de känns bara roligare att skriva ner på bloggen när det är ett nytt år.
 
 • Läsa 60 böcker - Blev lite över 50 böcker 2015 när målet var 15 så nu satsar jag på 60!
 • Bli uppflyttad till nästa år i skolan.
 • Sova bättre. Sluta vara uppe sent!
 • Laga bättre och mera varierad mat hemma. Lite mera variation behöver jag.
 • Plugga mera i skolan i stället för hemma.
 • Sluta vara så hård mot mig själv. Måste helt klart sluta vara så mycket av en perfektionist.
 • Bli gladare!
 
Resterande tar vi ett annat år! Asså skolan tar upp så mycket tid redan. Så jag vill fokusera på att må bättre, läsa(som jag mår jätte bra när jag gör) och plugga!
 
Helt enkelt fortsätta bygga mitt imperium!