Do you feel the beat in your heart?

| Postat i: Foto: Natur, Inspiration
1
 
 
 
 
När livet är jobbigt vad är bättre än musik då? Här har ni mina bästa inspirations låtar för tillfället!
 
 

Trevlig Dag

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die, Vardag
1
 
Haft så bra dag! Träffaten gammal vän från hemstaden! Märktes inte att vi inte setts på två år!
 
Passade på att köpa 20 böcker för bara toalt 40 kronor! Jag måste sluta låna böcker från biblioteket och börja läsa egna...

Lay it, lay it down, let me see your hand

| Postat i: Foto: Djur
0
 

How does she do it?

| Postat i: Foto: Blommor
0
 
Hur gör folk?Hur överlever folk livet utan att bli galna?
 
Har 50 saker att göra. Hur gör jag allt utan att bli galen?

Fotoutveckling

| Postat i: Foto: Natt
0
 
Vad jag vill utvecklas mera inom foto är
 
Natt fotografering
Stilleben fotografering
Macro fotografering (när jag får mitt objektiv)
 
Nattfoto är väldigt tacksamt i stadsmiljö. Men överhuvudtaget vill jag jag bara fota mera! Men stilleben är väldigt bra att öva på då man inte behöver vara ute. Och Stilleben är väldigt bra att vara bra på när man har en blogg.
 
 

2 Böcker

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Slakthus 5
Denna bok skulle jag mest kalla intressant. Och helt ärligt jag klarar inte av att recensera de rättvist. Så jag säger läs den och bilda er egen uppfattning.
 
För den var samtidigt inte lättläst. Det fanns så mycket mera bakom varje mening än som kunde läsas. Så mycket bakomliggande meningar i allt. Så beror på hur mycket man själv gillar att behöva tänka i böcker. För inget kommer gratis i den här boken.
 
 
 
Gone Girl
Väldigt bra bok.Dock lite förutsägbar men samtidigt inte förutsägbar alls. Den var först lite långtråkig men blev sedan riktigt spännande. Och slutet på denna hade jag inte kunnat gissa. Sedan fanns det en hel del annat intressant i boken också. Som bland annat diskuteras (Innehåller Spoilers!)  HÄR.
 
SPOILERS!
 
Cool girl monologen tyckte jag var väldigt intressant.
 
Att vara en Skön tjej innebär att jag är en åtråvärd, klipsk och rolig kvinna som gillar fotboll, poker, snuskiga skämt och rapningar, som spelar tv-spel, dricker billig öl, gillar trekanter och analsex och stoppar i sig hamburgare och hot dogs som om hon kan äta hur mycket som helst, samtidigt som hon är en nätt storlek 34, för Sköna tjejer är framför­allt heta. Heta och förstående. Sköna tjejer blir aldrig arga; de ler bara en smula på ett sorgset, kärleksfullt sätt och låter männen göra vad de vill. Fortsätt bara, pissa på mig, jag bryr mig inte, jag är en Skön tjej.
 
En skön tjej... Är jag den enda som börjar tänka på tjejen som säger: "jag umgås mycket hellre med killarna för tjejer är så mycket drama". Ni vet tjejen som gör nästan allt för att bli accepterad av så många killar som möjligt. Finns det tjejer som är så här genuint? Ja det tror jag men skillnaden är att den ena är en dörrmatta. Ni vet skulle aldrig ställa till "drama" och därför skulle hon aldrig drömma om att säga ifrån oavsett vad som händer.Oavsett vad killarna säger hur sexistiska och misogyna de än eller hur sårad hon än blir aldrig skulle säga till. Så man har bara blivit en dörrmatta i en ny förpackning.
 
Gillian Flynn har också blivit anklagad för att vara misogyn för hennes kvinnliga karaktärer. Jag har inte läst de andra böckerna än men jag kan helt klart säga att jag nästan älskade mörkret i den kvinnliga karaktärer. Det mörka och det beräknande och att hon alltid ligger flera steg före oavsett vad. Och det känns på något sätt bra att det inte är den stereotypa kvinnan. För jag själv är definitivt inte den stereotypa kvinnan. Jag är definitivt inte ond fr det men jag tröttnar lätt på kvinnliga karaktärer i film och böcker då de ofta är ensidiga och sällan skurken. Och är de skurken får de aldrig vara den beräknande mastermind bakom planen. Så jag älskar det. Varenda bit av hennes plan. Det var länge sedan jag kände igen mig så mycket och beundrade en karaktär (Och ja jag är medveten om att Amy är ond). Att få vara mera kalkylerande än känslomässiga.För stereotypt ska kvinnor hela tiden styras av deras känslor och när man inte gör det så ses man lite som konstig. Så jag säger ge oss flera kalkylerade smarta kvinnliga karaktärer som kan se hur fucked up världen är och kan sitta och berätta rationellt hur hon ser på världen och varför världen är som den är och varför hon är som hon är.
 
 

You're not in control and you won't be told

| Postat i: Foto: Landskap
1
 
Sitter just nu och lovar mig själv att jag ska börja fota så mycket jag kan!! Jag behöver verkligen göra något annat än att plugga innan jag bli galen! Och jag tänker verkligen försöka utvecklas nu.
 
Så läsning och fotografering som motvikt mot skolan. Tror det behövs.

I Dream of Summer

| Postat i: Foto: Blommor
1
 
Längtar till i sommar!
 
Förhoppningsvis har jag ett macro objektiv i sommar och även om jag jobbar så har jag kvällar och helger ledigt!

Times that I've seen you lose your way

| Postat i: Foto: Landskap
0
 
Hemma över påsk!
 
Ledig? Nope! Sitter med en labbrapportm Men vet ni vad jag hatar med att inte vara hemma i Stockholm? Man glömmer alltid något jag behöver! Men men finns en del jag kan göra ändå.
 
 Fast detta betyder mera ledigt än jag trott! Så vad gör man nu???? VAD GÖR FOLK SOM HAR LEDIGT!!
För jag har ingen aning längre...

Percy Jackson

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
 
 Den här serien började jag läsa på högstadiet. Men efter tredje boken fanns inte resterande böcker på biblioteket där hemma så blev inte att läsa de två sista.  Nu när jag tagit upp läsning så bestämde jag mig för att läsa klart serien i år och redan nu ibörjan på året har jag läst klart de två sista i serien. Percy Jackson och kampen om labyrinten och Percy Jackson och striden om Olympen.
 
Jag gillade fortfarande serien (även om jag nog gillade böckerna mera när jag var yngre) och är glad jag läste slutet på serien. Jag gillar mytologi och gillar hur författaren kombinerar det moderna med gammal mytologi och han har gjort flera serier på temat. Också en fortsättnings serie på denna bokserie. Tror jag komemr läsa resterande av hans böcker i framtiden och det säger mer än nog hur mycket jag gillade dem. Tycker dessutom att sista boken höll måttet något jag annars brukar ha problem med.
 
Så tycker alla som gillar urbanfantasy ungdomsböcker blandat med mytologi tycker jag helt klart ska läsa serien!
 
 
 

What Doesn't Kill you Makes You Stronger

| Postat i: Vardag
1
 
Life sucks. Precis haft ett par av de värsta dagarna i mitt liv.
 
Men vad ska man göra? Jo köpa böcker och städa. Städa är fan det bästa man kan göra. Bort med allt gammal och få allt rent så man kan få en nystart. En ny start är precis vad jag behöver. Och hittade riktigt bra böcker så yay me.
 
Vredens Druvor - John Steinbeck
Orlando - Viginia Woolf
Sommar Boken - Tove Jansson
101 Historiska Möten - Daniel Rydén
 
Och jag måste ta och låna mindre böcker från biblioteket har så många jag vill läsa av mina egna böcker!

Tiny Habbits

| Postat i: Foto: Människor, Inspiration
0
 
Ett liv som student kan var stressande. Ett liv som Kth student är nog ännu stressigare. Man har en att göra lista som är en mil lång och femtielva saker man borde göra i vardagen som man knappt orkar. Och är det så konstigt? Man använder så sjukt mycket tankekraft och viljestyrka för att klara av skolan så hur ska man orka med resten av allt man måste göra? 
Tiny Habits tycker jag är ett bra sätt att försöka få lite mera ordning i livet. Att få en del saker bara gjorda av bara farten och inte behöva lägga någon energi på det mera.
 
Vanor jag har lagt till mig är att: använda tandtråd, duscha varje morgon, tvätta ansiktet morgon & kväll, inte lämna disk och inte slänga saker runt mig. Och tänker lägga till flera när tenta perioden är över. (Tentaperioder är en tid resten av livet inte fungerar och man går runt på frysmat och koffein.)
 
Och det hjälper just för att man inte behöver lägga viljestyrka på sakerna längre. Liksom få mera gjort på mindre energi. Och det gör verkligen livet så mycket enklare!
 
 

14/60 Böcker

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
1
 
14/60 böcker har jag alltså läst i år. Inte illa!
 
Däremot så har det blivit böcker som inte kommit från min planerade lista också. Känner att jag behöver läsa det jag känner för om jag ska kunna läsa så många böcker. Och nu i skolan har jag bestämt mig för att bara läsa lite kortare böcker. Så jag sparar alla längre böcker jag vill läsa till sommaren då jag har mera lugn och ro! Och dessutom inte Stockholms bibliotek så jag kan inte låna böcker heller (För långt till närmsta bibliotek så ingen idé). Så i sommar blir de att läsa alla tjockare böcker som jag själv äger!
 
Nu blir det istället en massa turer till biblioteket. För jag älskar verkligen att gå till biblioteket och bara gå runt och plocka med mig böcker jag inte planerat hem. Just nu har jag en stor hög med böcker från biblioteket att välja mellan! Så nu läser jag helt enkelt någon av böckerna jag fått med mig hem. Helt enkelt boken jag får lust till. Funkar bra och gett mig en massa läslust! Fast det är lite störande att hålla koll på lånetider. Men man kan ju inte få allt.
 
Det är ju inte långt heller. Har mindre en en kilometer till stadsbiblioteket! Just nu har jag 26 böcker hemma!

4*6=50 #DetGårBraNu

| Postat i: Foto: Övrigt, Vardag
0
Så när man pluggar till nummetentan och man sitter och ska räkna lite enkla saker för hand så blir det den här konversationen med min pluggpartner:
 
Han: - Jag får inte det att gå ihop!
Jag: - Varför har du skrivit 50 där?
Han: - Ja 4*6 är ju 50
Jag: - Är du säker?
Han: - Ja. Är det inte 50?
 
Det går bra nu! Känns stabilt inför tentan! Vi kommer bli solida ingenjörer!
 

Colour of the Day

| Postat i: Colour of the Day
4
Lòréal - Gold Leaf
 
Gold Leaf är nog det snyggaste nagellacket någonsin inom alla kategorier! 

Laws of Attraction

| Postat i: Foto: Övrigt, Vardag
0
 
Molle tenta... Molekylär Struktur.
 
En kurs som hade kunnat vara så rolig men som man bara hatar. et kan gå exakt hur somhelst imorgon. Men jag ser fram emot det bara så att man kan fådet överstökat. Sedan blir det numme plugg och rapporter och nummelabb... Så det blir inte ens påskledighet. Men bokläsandet är igång och jag är just nu faktiskt i fas med min goodreads utmaning! Inte illa när jag har mycket som helst att göra!
 
Men tillbaka till mollen. Det är en kurs som är riktgit viktig. Den går in i detalj hur bindningarskapas och nu har allting fallit på plats och det känns så bra! Men det är det som är det sjuka i kursen. Känns som man förstår mycket men känns som man komemr faila tentan. Men ska också sitta och fördjupa mig i bindningar och hückel och spektroskopi imorgon. Sedan fem timmar tenta. Efter den är jag tentadöd. Sedan blir det sovmorgon på tisdag och sedan skajag plöja igenom alla numme tentor som existerar!

Greven av Monte Cristo

| Postat i: 100 Books You Must Read Before You Die
0
 
Tidigare har jag läst de tre musketörerna av Dumas och den gillade jag mycket. Som de tre musketörerna är greven av monte cristo en ren äventyrsbok. Dock tyckte jag den var segare på sina ställen än de tre musketörerna. De var ett ställa några hundra sidor in som jag tyckte den var sjukt tråkig. Men det var värt det för den blev bara bättre efter det. Så den är en underhållande äventyrsbok helt enkelt. Rekommenderas varmt om man vill ha en lagom underhållande äventyrsbok.
 

Unmotivated

| Postat i: Foto: Vardag
1
 
Är trött och omotiverad till tentan. Asså hur tänkte de? Hur mycket ska man ha i en period?
 
Så för att muntra upp mig själv gick jag på second hand och köpte böcker. Hittade bättre köp än jag kunde hoppats på!
 
Spionen som kom in från kylan - John Le Carrè
Harem - Jillian Lauren
Steglistan - Donna Tartt
 
Alla böcker jag sjukt gärna vill läsa! Så livet känns lite bättre och imorgon blir nya tag med mollen. Men fick in en rapport nu på kvällen som det var sista dagen på vilket var skönt!  Så helt värdelös har inte dagen varit.

Post Tenta

| Postat i: Vardag
0
Post tenta död känslan har infunnit sig. 5 timmar intesivt tänkande kan verkligen ta kål på en. Får se hur det gick. Kan ha gått exakt hur som helst. Imorgon blir det sovmorgon (till 10! Här kör vi på lyxigt!) sedan bara ännu mera pluggande till nästa tenta.

Transport

| Postat i: Foto: Natt, Foto: Stad
0
 
Transport imorgon! Får se hur detta går!
 

Hur vet man att man saknat fotografering?

| Postat i: Foto: Natur
1
 
Svar: Man sitter mitt i en tenta vecka och redigerar bilder till halv ett på natten

City of Bones

| Postat i: Foto: Natt
0
 
Asså livet är rätt jobbigt nu men ändå ligger bloggandet i bakhuvudet.För jag tycker det är så kul egentligen! Ska försöka hitta en rutin i livet där bloggandet finns med. Det går framåt i alla fall i livet! Alltid något!