Recept Spenatpaj

| Postat i: Tips
1
 
Recept till en stor paj. Jag gjorde ungefär hälften till min lilla.
 
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 ägg att pensla pajskalet med
Innehåll
 
  • ca 200 gram fetaost
  • Äggstanning till en paj: 4 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 gullök
  • 350 gram fryst hackad spenat
 
  1. Tina spenaten i mickron eller ta fram i god tid före..
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Gör först pajskalet: Skär kylskåpskallt smör i småbitarr. Lägg allt i en bunke och arbeta ihop. Tryck ut i en stor pajform. Stick hål över botten med en gaffel.
  4. Grädda pajskalet i 5 minuter.
  5. Vispa upp ett ägg i en stor bunke och pensla pajskalet med ägget. Använd vad som är klar till äggstanningen sedan.
  6. Grädda pajskalet i ytterligare 3 minuter.
  7. Skala och hacka löken.
  8. Fräs löken i olivoljan.
  9. Krama ur spenaten.
  10. Tillsätt spenaten till löken och fräs den några minuter.
  11. Tärna fetaosten under tiden.
  12. Bred ut spenaten i pajskalet.
  13. Fördela fetaosten över spenaten.
  14. Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en stor skål.
  15. Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen.
  16. Grädda spenatpajen mitt i ugnen i 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
  17. Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.
 
Hittills till Recept Spenatpaj


Oslofru

Så gott med spenatpaj! Hoppas du får en underbar start på veckan fina du! ;)


URL: http://www.oslofru.com



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: