Recept Spenatpaj
| Postat i: Tips
1
![](https://cdn2.cdnme.se/3947762/8-3/spenatpaj_553130a5ddf2b32dded44b6e.jpg)
Recept till en stor paj. Jag gjorde ungefär hälften till min lilla.
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör eller margarin
- 2 - 3 msk vatten
- 1 krm salt
- 1 ägg att pensla pajskalet med
Innehåll
- ca 200 gram fetaost
- Äggstanning till en paj: 4 ägg
- 2,5 dl grädde
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 gullök
- 350 gram fryst hackad spenat
- Tina spenaten i mickron eller ta fram i god tid före..
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör först pajskalet: Skär kylskåpskallt smör i småbitarr. Lägg allt i en bunke och arbeta ihop. Tryck ut i en stor pajform. Stick hål över botten med en gaffel.
- Grädda pajskalet i 5 minuter.
- Vispa upp ett ägg i en stor bunke och pensla pajskalet med ägget. Använd vad som är klar till äggstanningen sedan.
- Grädda pajskalet i ytterligare 3 minuter.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken i olivoljan.
- Krama ur spenaten.
- Tillsätt spenaten till löken och fräs den några minuter.
- Tärna fetaosten under tiden.
- Bred ut spenaten i pajskalet.
- Fördela fetaosten över spenaten.
- Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en stor skål.
- Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen.
- Grädda spenatpajen mitt i ugnen i 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
- Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.
Hittills en kommentar till Recept Spenatpaj
Oslofru
Så gott med spenatpaj! Hoppas du får en underbar start på veckan fina du! ;)